Τρίτη, Μαρτίου 01, 2011

Με αφορμή τις δίκες του Ξενία..

Αναδημοσίευση....από http://blog.stigalaria.org/2011/03/01/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CF%8C%CE%B6%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-grand-serai/






Παράσταση: Οι καραγκιόζηδες στο Grand Serai

01 Mar 2011
Τα παλιά τα χρόνια η κατάσταση στην χώρα δεν ήταν έτσι όπως είναι σήμερα που έχουμε σοσιαλισμό, τον φιλικό προς το περιβάλλον πράσινο σοσιαλισμό. Τότε είχαμε μια κακιά κυβέρνηση, την μπλέ, που δεν ενδιαφερόταν για τον λαό της, και ο πολιτικός της προσανατολισμός ταλαντευόταν ανάμεσα στον άκρατο νεοφιλελεύθερισμό και την παραδοσιακή άγρια δεξιά που χρησιμοποιούσε τα ΜΑΤ στους δρόμους. Είχε τους γραβατομένους δημοσιογραφίσκους στις τηλεοράσεις και έμμισθους παρακρατικούς στην υπηρεσία της για να καταστείλλει τους κοινωνικούς αγώνες και τις κινητοποιήσεις των “αντιφρονούντων” πολιτών, αλλά και για να διασφαλίσει την ομαλή πρόοδο των έργων “ανάπτυξης”-ξεπουλήματος της χώρας.
Στα Γιάννενα, η τοπική κοινωνία, η πλειοψηφία της οποιας πλέον πίνει τα μοχίτο της σε ένα πολυτελέστατο λουξ υπερξενοδοχείο – αυθαίρετο, έχει σβήσει από το μυαλό της εκείνα τα πέτρινα χρόνια. Το ξενοδοχείο Grand Serai, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Μήτση, πρώην Ξενία και δημόσια περιουσία που ξεπουλήθηκε από την δημαρχεία Γκόντα και την νομαρχεία Καχριμάνη, έδωσε στο κέντρο της πόλης το οξυγόνο που είχε τόσο πολύ ανάγκη. Η κοινωνία των Ιωαννίνων, η κοινωνία των εισοδηματιών που νοικιάζουν τρόγλες για σπίτια σε φοιτητές του γεματου σκάνδαλα πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχει ξεχάσει τις πρακτικές που η τότε κεντρική κυβέρνηση μαζί με τους τοπικούς άρχοντες χρησιμοποίησε για να έρθει η ανάπτυξη και η χλιδή στην πόλη τους.
Ας ‘εν (το χωριάτικο γιαννιώτικο “ας είναι”), η πόλη βελτίωσε το στάτους της διότι άλλο είναι κάτω από τον παράδεισο των πλατάνων να πίνουν το καφεδάκι τους οι συνταξιούχοι και οι μανάδες με τα πιτσιρίκια τους, κι άλλο -βεβαίως βεβαίως- να αράζουν οι μερτσέντες των αστών που έχονται για γουικέντ. Όπως και με μια σειρά άλλων έργων, όπως η καφετεριοποίηση των φιλέτων της η οποία γίνεται πάντα προς ώφελος των ιδιωτών που μάλιστα τυχαίνει να είναι και συγγενείς με τους αξιότιμους νομαρχοδημάρχους! Ας ‘εν!
Από την μεριά μας εμείς δεν έχουμε ξεχάσει… Ιδιαίτερα τώρα που ζούμε στο πετσί μας τις συνέπειες αυτής της “ανάπτυξης” και βλέπουμε τις ίδιες πρακτικές να συνεχίζονται από το καθεστώς που μας κυβερνά.  Δεν έχουμε ξεχάσει ούτε τον ρουφιάνο Αντρέα Καμπέρη, τότε υπάλληλο, και συγγενή του επιχειρηματία Μήτση, που υποδείκνυε στους μπάτσους εκείνους που “έπρεπε” να συλληφθούν στα γεγονότα του Ξενία, ούτε τα καραγκιοζιλίκα του αντιδημάρχου Γεώργιου Ανυφαντήπου κατόπιν της δολοφονικής επίθεσης του προαναφερθέντος ρουφιάνου στον σύντροφο Μενέλαο Λώλα, ξεκολούσε τις αφίσες αντιπληροφόρησης που ξεμπρόστιαζαν τον γελοίο θίασο των λαμόγιων, υπευθύνων για το σκάνδαλο του Ξενία.
Σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση μεταξύ των Αντρέα Καμπέρη και του συντρόφου στον οποίο ο εν λόγω ρουφιάνος επιτέθηκε μαζί με τον μπαμπά του. Η επίθεση εκείνη είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτιριασμό του αυτιού του συντρόφου (Προσοχή οι ρουφιάνοι δαγκώνουν!!). Ο Αντρέας Καμπέρης, ρουφιάνος και παρακρατικός, είχε την πλήρη κάλυψη των τοπικών αρχόντων-λαμόγιων των Ιωαννίνων, όπως και την συγκάληψη της αστυνομίας.
Ένα είναι δεδομένο: στη συνείδηση της κοινωνίας η αλήθεια θα μείνει… και θα έρθει η ώρα που θα αποδοθεί και δικαιοσύνη. Άλλωστε και στην Ελλάς του 2000-2004 οι νεοέλληνες πίστευαν στη φάκνα που θα έφερνε η φλόγα των ιδεωδών της Ολυμπιάδας, αλλά μετά από λίγα χρόνια κατάλαβαν πως η ολυμπιακή φλόγα της φάκνας των πράσινων-μπλε κόκκων, σαφώς με την ανοχή της αρτηριοσκληρωτικής κοινοβουλευτικής Αριστεράς, ήταν που τους έκαιγε και τους έσκαβε τον σημερινό λάκο… ναι, αυτόν που είναι και είμαστε στριμωγμένοι ολοι σήμερα!
… έτσι και τα Ξενία, τα πάρκινγκ, τα ξεπουλημένα κληροδοτήματα και όλα αυτά τα έργα που γίνονται σε κάθε ελληνική πόλη στο βωμό της δήθεν αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα είναι τα σύμβολα της διαφθοράς και της λαμογιάς για τους σκεπτόμενους της νέας 10ετίας. Κι αν στήσουν ακόμα ένα φαγοπότι “αξιοποίησης” με αφορμή το πρόκραμμα του Δ.Ν.Τ. το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αυξήσουν την ένταση του ξεσπάσματος που έρχεται!

Ένα φορτηγό από λίνκς:
Βίντεο με τα περιστατικά του Ξενία και την δράση του Καμπέρη
http://www.youtube.com/watch?v=GxGLVIv7iNo
http://www.youtube.com/watch?v=F25aKz3TeZg
Το παλαιότερο πόστ της Γαλαρίας
http://blog.stigalaria.org/2008/04/02/tromokratia-agwnistwn-apo-to-kratos/
Νήμα που έχει αρκετή πληροφορία
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=855317
Αναφορά του ιού
Από το αρχείο της ελευθεροτυπίας
http://archive.enet.gr/online/online_print?id=38898128,33103952,46669648
Άρθρο του Αργυρού που ήταν κατηγορούμενος από τη νέα ιδιοκτησία για την υπόθεση του ξενία ως ταραξίας
Δήλωση του σύντροφου Μενέλαου Λώλα μετά το περιστατικό:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=851937

Δεν υπάρχουν σχόλια: