Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2011

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 23 ΜΑΡΤΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΗΠΕΙΡΟ
και της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ΔΡΑΣΥ)

Η ΑΡΠΗ και η ΔΡΑΣΥ χαιρετίζουν τους χιλιάδες απεργούς εργάτες των Γιαννίνων, που πήραν μέρος στην απεργία που προκήρυξε ομόφωνα το ΕΚΙ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ αψηφώντας την εργοδοτική τρομοκρατία και στην οποία συμμετείχαν και οι κτηνοτρόφοι.
Η απεργία αυτή έγινε πραγματικότητα κάτω από την πίεση των ίδιων των εργατών και των προβλημάτων τους. Αποτέλεσε μια κινητοποίηση δύο ημέρες πριν την σύνοδο της Ε.Ε. στην οποία θα αποφασιστούν καινούργια μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους. Η κινητοποίηση αυτή είναι παράδειγμα για το ποια θα έπρεπε να είναι η στάση όλων των Β’βάθμιων και Γ’βάθμιων οργανώσεων του συνδικαλιστικού κινήματος, που στοιχειωδώς είναι αναγκασμένες να υπερασπίσουν τους εργαζόμενους από την ανελέητη επίθεση της αστικής τάξης – ΔΝΤ – Ε.Ε. – της κυβέρνησης και των κομμάτων που την υπηρετούν.

Η αρπαγή του δημόσιου πλούτου και του εργατικού εισοδήματος, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η άνοδος των ορίων συνταξιοδότησης, το χτύπημα των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, η φτώχεια, η πείνα, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, η καταστροφή χιλιάδων επαγγελματιών και αγροκτηνοτρόφων είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας.
Το κεφάλαιο δίνει τη δική του απάντηση στην κρίση και κάνει αυτό που είναι σύμφωνο με τα συμφέροντά του δηλαδή να τη φορτώνει στις πλάτες των εργατών και του λαού. Βαφτίζει το ταξικό του συμφέρον σε «εθνικό συμφέρον» και βάζει τα κόμματα και την κυβέρνηση να εφαρμόσουν την πιο επιθετική πολιτική.
Οι εργαζόμενοι από την ίδια τους την εμπειρία πρέπει να γνωρίζουν καλά πως η λογική «όλοι είμαστε συνέταιροι σ’ αυτή την κοινωνία» είναι που κάνει τους αγώνες αναποτελεσματικούς και το συνδικαλιστικό κίνημα ανήμπορο και ανίκανο να υπερασπιστεί τις στοιχειώδεις κατακτήσεις του. Οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) αλλά και πολλών Β’βάθμιων οργανώσεων, λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι των καπιταλιστών και των κυβερνήσεων τους στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η αγωνιστική τους απραξία οδηγεί σε διάσπαση και εκφυλισμό τις όποιες συλλογικές διαδικασίες, αδρανοποιώντας με αυτό τον τρόπο πλατιές μάζες εργαζομένων από τις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.
Ανεξάρτητα από τις προθέσεις του, η ενότητα των εργατών στη βάση της ιδεολογίας και όχι στη βάση των προβλημάτων απέναντι στον καπιταλισμό, που προπαγανδίζει και πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ, συμβάλλει στη διάσπαση των εργαζομένων και στις ξεχωριστές κινητοποιήσεις, προσφέροντας θαυμάσια ευκαιρία για τον παραπέρα εκφυλισμό του σ.κ. Μάλιστα, υπηρετώντας την παραπάνω κατεύθυνση, ορισμένα στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ επιχείρησαν να διώξουν μέλος της ΔΡΑΣΥ και του Δ.Σ. του Ε.Κ.Ι. από την κινητοποίηση των εργαζομένων της ΑΔΕΙ, που σκοπό είχε να ματαιώσει το προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο παραλογισμός όμως των συγκεκριμένων στελεχών αποδοκιμάστηκε από την πλειοψηφία των συγκεντρωμένων ως ενέργεια ξένη ως προς τον πολιτισμό του εργατικού κινήματος.
Οι αγώνες των εργατών αποδεικνύουν καθημερινά την ανάγκη ενότητας όλων στην βάση των προβλημάτων, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, θρησκείας, έθνους, χρώματος για την ανατροπή αυτής της επίθεσης.
Η εμπειρία των εργαζομένων αποδεικνύει πως η δημιουργία ενός ενιαίου εργατικού μετώπου μέσα στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία διαμορφώνοντας τους όρους για ένα πλατύ συντονισμό συνδικάτων, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, αποτελεί τη μοναδική απάντηση στον εκφυλισμό και στην απομαζικοποίηση των αγώνων, στην οποία προσπαθεί να οδηγήσει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για να έχει νίκη το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά πως την κρίση πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν οι τράπεζες και οι καπιταλιστές.
Σε όλους αυτούς απευθυνόμαστε για άμεση πολιτική απάντηση που να υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Καλούμε σε ενότητα όλους όσοι παλεύουν για τα συμφέροντα των εργαζομένων, ανεξάρτητα από την αφετηρία από την οποία ξεκινάνε, ανεξάρτητα από το δρόμο που επιλέγουν για την επίτευξη των στόχων τους.
Για:
  • Την ανατροπή της κυβέρνησης, και κάθε επίδοξου διαχειριστή του αντεργατικού προγράμματος σταθερότητας και του μνημονίου.
  • Άρνηση πληρωμών και διαγραφή του χρέους.
  • Έξοδο από την ΟΝΕ – Ε.Ε., αποδέσμευση από όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΔΝΤ, ΝΑΤΟ κ. α.
  • Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, των μεγάλων επιχειρήσεων και λειτουργία τους με εργατικό έλεγχο.
  • Χωρισμό κράτους-εκκλησίας, δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
  • Χάρισμα και διαγραφή των χρεών για πρώτη κατοικία σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Ρύθμιση χρεών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και διαγραφή των χρεών στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που το εισόδημά τους βρίσκεται στο όριο της φτώχειας.
  • Ικανοποίηση των ώριμων διεκδικήσεων του σ.κ. για αύξηση στα μεροκάματα, συντάξεις, μισθούς, 7ωρο, 35ωρο, πενθήμερο, ασφαλιστικά δικαιώματα, παιδεία, υγεία, πρόνοια.
  • Απαγόρευση των απολύσεων δια νόμου και επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.
  • Επαναπρόσληψη και μονιμοποίηση των εργαζόμενων στην ΑΔΕΙ.
  • Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων στη ΣΒΕΚΗ και στον Καρυπίδη. Άμεση επαναλειτουργία των εργοστασίων.
  • Πλήρη εργασιακά πολιτικά, κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργάτες ανεξάρτητα έθνους, θρησκείας, χρώματος, φυλής.
  • Παραγωγικούς αγροκτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς.
  • Κάτω τα χέρια από τη ΔΩΔΩΝΗ-όχι στην ιδιωτικοποίηση της

Όσο και αν οι σημερινοί συσχετισμοί δεν κάνουν άμεση και εφικτή μια τέτοια λύση, αυτή αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική πολιτική απάντηση στη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα, τη μοναδική βιώσιμη πρόταση εξουσίας που η πραγματικότητα την καθιστά περισσότερο αναγκαία από ποτέ.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ – ΔΡΑΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: