Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2011

ΑΜΕΣΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ


Η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ και του κ. Φίλιου μετά και την τρομοκρατική βάναυση αστυνομική επίθεση σε βάρος των απολυμένων του δήμου, διέλυσε και τις όποιες ψευδαισθήσεις είχαν απομείνει αποκαλύπτοντας έτσι το βάναυσα αντεργατικό, αντιλαϊκό της πρόσωπο.

Η αυταρχικότητα και η αλαζονική συμπεριφορά επέδειξε πως:
Ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την κυρίαρχη ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ της ΕΕ και των άλλων κομμάτων της οικονομικής ολιγαρχίας του τόπου.
Προμηνύει με τρόπο ξεκάθαρο ότι ο αντιδημοκρατικός της κατήφορος δεν πρόκειται να έχει τέλος προκειμένου να εφαρμοστούν οι επαίσχυντες και καταστροφικές για τον εργαζόμενο λαό Καλλικράτειες επιταγές.
Ανασύρει μαύρες και επώδυνες μνήμες που καταγράφηκαν από το αντίστοιχο κλίμα τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η δημοτική αρχή Γκόντα προκειμένου να παραδώσει στους ιδιώτες το δημόσιο χώρο του Ξενία.

Στο δίκαιο αίτημα των απολυμένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα επιστρατεύτηκαν τα όπλα της αστικής λεγόμενης νομιμότητας: η αστυνομική βία τα γκλόμπς τα χημικά και οι προσαγωγές.

Απαξιώθηκε πλήρως η πρότασή μας, η μόνη που έβγαζε από το αδιέξοδο που είχαν οδηγήσει το δήμο η πρώην και νυν δημοτική αρχή, να αναλάβει δηλαδή σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο την πολιτική αλλά και όσες άλλες ευθύνες απορρέουν από μια παρόμοια απόφαση προκειμένου να μονιμοποιηθούν όλοι οι απολυμένοι της πρώην ΑΔΕΙ.

Η δημοτική αρχή που προεκλογικά δεσμεύτηκε για την προστασία των εργαζόμενων και για τη διασφάλιση των συμφερόντων των συνδημοτών της προτίμησε τη φυγή και την προστασία στις ασπίδες της βάρβαρης νομιμότητας που αρέσκεται να υπηρετεί!

Οι μάσκες έπεσαν! Οι εργαζόμενοι. οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα! Δεν έχουν πλέον απολύτως τίποτε καλό να περιμένουν από τη δημοτική αρχή ΠΑΣΟΚ-Φίλιου που επίζηλα συνεχίζει το αντιδραστικό έργο της πρώην δημοτικής αρχής ΝΔ -Γκόντα.

Η τοπική μας κοινωνία δεν έχει τίποτε καλό να περιμένει από μια κυβέρνηση που απλόχερα μοιράζει τον πλούτο που παράγει ο εργαζόμενος λαός στο μεγάλο κεφάλαιο και στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς, και δε δίνει δεκάρα τσακιστή για τις λαϊκές ανάγκες.

Εκφράζοντας για μια ακόμα φορά την πλήρη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων του δήμου για μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα δουλειά, καλούμε τη δημοτική αρχή να απομακρύνει την αστυνομική δύναμη από το δημαρχείο και να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την επαναπρόσληψη των εργαζομένων στη βάση της πρότασης που καταθέσαμε, που είναι:

Άμεση επαναφορά στις θέσεις εργασίας όλων των υπό απόλυση εργαζομένων με τους δημοτικούς συμβούλους, σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο, να αναλαμβάνουν την πολιτική και αστική ευθύνη της τολμηρής και δίκαιης απόφασης αποκατάστασης της εργασιακής, δημοκρατικής και ηθικής τάξης πραγμάτων του δήμου Ιωαννιτών.

Θεωρούμε επιβεβλημένο καθήκον να καταγγείλουμε στο Γιαννιώτικο λαό την αντιδημοκρατική εκτροπή που σημειώθηκε στην πόλη μας, να τον καλέσουμε σε αγωνιστική αλληλεγγύη προς τους απολυμένους του δήμου, καθώς και σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση προκειμένου να αποκρουστούν και να ανατραπούν τα νέα δυσβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα που αποφασίστηκαν στην ΕΕ,. καθώς και ο αυταρχικός κυβερνητικός παροξυσμός που θα τα συνοδεύσει..

Μάρτης 2011

Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή ΣΥσπείρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: