Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 28, 2006

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΔΡΑΣΥ)

Εδώ και αρκετό καιρό οι εργαζόμενοι στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας κάτι που στις μέρες μας δεν θεωρείται και πολύ αυτονόητο. Αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή, μόνιμη, εργασία έτσι ώστε να ζουν απο ένα μισθό.
Διεκδικούν ένα πριμ που και η ίδια δημοτική αρχή αναγνωρίζει ότι το δικαιούνται. Διεκδικούν να δουλεύουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί με μόνιμο προσωπικό και οικονομική ενίσχυση από το κράτος, να καταργηθούν τα τροφεία, να διασφαλισθεί η αναλογία παιδιών και προσωπικού και να καταβληθούν τα 500.000 ευρώ που παρακρατήθηκαν από το Δήμο Ιωαννιτών από τις κρατικές επιχορηγήσεις, για την βελτίωση των συνθηκών στις υφιστάμενες δομές.
Οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί βρίσκουν απέναντι τους το κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας, την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, που «πάσαρε» τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στην τοπική αυτοδιοίκηση, δίχως ανάλογη κρατική ενίσχυση, με αποτέλεσμα το οικονομικό κόστος να περνάει στους γονείς που πληρώνουν, τροφεία. Έχουν απέναντι τους μια δόλια δημοτική αρχή, που αφού πρώτα τους κτύπησε φιλικά την πλάτη «στηρίζοντας» τον δίκαιο αγώνα τους, τώρα τους απειλεί. Έχουν τέλος ενάντια τους και την κεντροαριστερή αντιπολίτευση που, επί της ουσίας, στηρίζει τις επιλογές της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-Γκόντα.
Είναι καθήκον του κινήματος των μαχόμενων πολιτών, να στηρίξουν ολόπλευρα τον αγώνα των εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς.
Ο αγώνας για αξιοπρεπή εργασία, μόνιμες προσλήψεις στο κοινωνικό τομέα, ο αγώνας για κρατική επιχορήγηση στην υγεία, την παιδεία είναι και δική μας υπόθεση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: