Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2006

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Οι «ήρωες» του Πολύδωρα και της ΝΔ, αυτά τα «αγνά παιδιά» του λαού, τα ΜΑΤ, έκαναν πάλι το θαύμα τους καταστέλλοντας βάναυσα την ειρηνική πανεκπαιδευτική πορεία, προχωρώντας στην σύλληψη 9 διαδηλωτών.
Οι ένοπλοι των ΜΑΤ, δίχως καμία αφορμή κτύπησαν με δακρυγόνα την πορεία, κάτι που απαγορεύεται, την έσπασαν στα δυο, κύκλωσαν ένα κομμάτι της, κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές, με στόχο τις μαζικές συλλήψεις. Ένα γεγονός που μας θυμίζει την δράση των δυνάμεων καταστολής στο δικό μας ΞΕΝΙΑ.
Το κτύπημα των ΜΑΤ αποτελεί συνειδητή πολιτική πράξη της κυβέρνησης της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων με στόχο να τρομοκρατήσει τα κοινωνικά στρώματα που βγαίνουν στο δρόμο διεκδικώντας το δίκιο τους .
Η κυβέρνηση της ΝΔ θυμίζοντας την καταγωγή της κτύπησε την ειρηνική πανεκπαιδευτική πορεία για να τιμωρήσει το κίνημα της νεολαίας και των φοιτητών που την οδήγησαν στην πρώτη ήττα της με το νομοσχέδιο για την παιδεία, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο προς όλες τις πλευρές πως αυτή την φορά δεν πρόκειται να υποχωρήσει και με όλα τα μέσα θα προχωρήσει στις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αναγκαιότητα η οργάνωση της αυτοάμυνας των μαζικών κοινωνικών κινημάτων απέναντι στην κρατική και παρακρατική βία.
Είναι αναγκαιότητα η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και των αντιπροσώπων της στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πολιτικής βαθιά αντιλαϊκής και αντιδημοκρατικής. Καταδίκη της κυβέρνησης των υποκλοπών και της ρεμούλας, των «Γκόντηδων», των «Μήτσηδων», και των «κουμπάρων».
Είναι αναγκαιότητα το μαύρισμα των δυνάμεων της κεντροαριστεράς. Είναι αυτές που με την νεοφιλελεύθερη πολιτική τους έστρωσαν το δρόμο στην ρεβανσιστική Δεξιά. Η ΝΔ και τα όργανά της σε Δήμο και Νομαρχία δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ολοκληρώνει το γκρέμισμα των εργατικών - κοινωνικών - δημοκρατικών δικαιωμάτων μας που άρχισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσω και των τοπικών αρχόντων εδώ και μια 15-ετια.
Είναι τέλος αναγκαιότητα η ενίσχυση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής και κινηματικής αριστεράς. Της αριστεράς που δεν συμβιβάζεται, δεν υποτάσσεται, συγκρούεται με τα μεγάλα συμφέροντα, με τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, με τα ντόπια αφεντικά, οργανώνοντας την λαϊκή αντίσταση. Τις δυναμεις της ΔΡΑΣΥ και της ΝΟΡΑΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: