Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2006

το ΞΕΝΙΑ στους ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ


ΑΛΕΞ ΜΠΕΓΚΑ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ 12/9/06

Η εκχώρηση του Ξενία από το δήμο Ιωαννιτων στο επιχειρηματικό όμιλο Αριάδνη κράτησε δυο χρόνια και υπήρξε επεισοδιακή. Στην τελετή των εγκαινίων του νέου ξενοδοχείου επαληθεύτηκε ο ισχυρισμός μας περί εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων απο την δημοτική αρχή. Εκδηλώθηκε μάλιστα και το άνοιγμα της όρεξης τους, με τις ευχές του προέδρου του ομίλου για επανεκλογή του νυν Δημάρχου.

Η ωμή παραβίαση των πολιτικών ηθών από τα επιχειρηματικά συμφέροντα δικαίωσε για μια ακόμη φορά την κινηματική μας αντίδραση στο νεοφιλελεύθερο ρεσιτάλ ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών επιχειρήσεων , αντίδραση που ποινικοποιήθηκε από τον επιχειρηματικό όμιλο αφού πολλάκις χαρακτηρίστηκε από την δημοτική Αρχή ως οπισθοδρομική , αντιαναπτυξιακή , αντεργατική.

Το Δημοτικό και Αριστερό τμήμα της Ριζοσπαστικής Αριστερής Συσπείρωσης επ’ευκαιρία του νέου επεισοδίου της υπόθεσης του Ξενία αντιπαρατιθέμενα στο Δήμο “manager” που οδήγησε στην εκχώρηση στο ιδιωτικό κεφάλαιο δημόσιων χώρων και δημοτικών επιχειρήσεων και προωθώντας την δημοτική διοίκηση με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και των πολιτών τονίζει τα εξής:
1. Στα πλαίσια μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ιδιωτικές τουριστικές επενδύσεις αμφιβόλου μέλλοντος, ελλείψει γενικότερου σχεδιασμού . Η Τ.Α οφείλει να συμπαραταχθεί με το εργατικό κίνημα για άμεση εφαρμογή του 35ωρου ως βασικού μοχλού καταπολέμησης της ανεργίας αλλα και :
i. Για σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων
ii. Για την προάσπιση και βελτίωση των εργασιακών σχέσεων
iii. Για την επέκταση του δημόσιου τομέα με δημιουργία θέσεων εργασίας σε τομείς κοινωνικής σημασίας όπως: προστασίας περιβάλλοντος, παιδεία, υγεία , πολιτισμός

2. Θα αγωνιστούμε ώστε το Ξενία να παραμείνει δημόσιος ελεύθερος χώρος , πάρκο αναψυχής αλλα και άλλων εκδηλώσεων , ενοποιημένο με το χώρο του σχολείου και των εικαστικών εργαστηρίων. Προοπτικά να ενοποιηθεί με πεζόδρομους ανατολικά με την πλατεία του τζαμιού και εν συνεχεία με το ΚΕΠΑΒΙ και δυτικά με το χώρο του Άσύλου Ανίατων ελεύθερο πια από την λειτουργία του. Μια τέτοια προοπτική εννοούμε εμείς ως ανάπλαση του νότιου τμήματος της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: