Κυριακή, Φεβρουαρίου 06, 2011

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ


Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εκφράζει την ριζική και κατηγορητική αντίθεσή της προς τις εξαγγελλόμενες και επιχειρούμενες καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 


Τα σαθρά επιχειρήματα που επιστρατεύονται από κυβερνητικής πλευράς περί ανορθολογισμού δεν μπορούν να αποκρύψουν τη σκληρότητα, τον αντιεκπαιδευτικό και αντικοινωνικό χαρακτήρα των μέτρων αυτών που έρχονται να υλοποιήσουν την πολιτική του Μνημονίου, του Καλλικράτη και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Δεν θα επιτρέψουμε τη συρρίκνωση του σχολικού δικτύου, διότι αυτή θα έχει ως άμεσες συνέπειες το μαρασμό της υπαίθρου και την αύξηση της μαθητικής διαρροής. Η μόρφωση του ελληνικού λαού είναι δημόσιο αγαθό και δεν θα επιτρέψουμε να υπαχθεί στη λογική της «ανταποδοτικότητας» του «κόστους-οφέλους» και της καπιταλιστικής κερδοφορίας.


Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εκπαιδευτικών και των μαθητών ενάντια στις συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο σχολείων και καλούμε τους συλλόγους γονέων να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- περιφέρειας και δήμων μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: