Πέμπτη, Φεβρουαρίου 03, 2011

Πρόσκληση πρωτοβουλίας σωματείων....



Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο. Οι εκπρόσωποι της τρόικας επιβάλουν νέα επώδυνα και αντιλαϊκά μέτρα για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος και η κυβέρνηση των προθύμων εφαρμόζει τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είναι ανάγκη να υπάρξουν κινητοποιήσεις όλων των εργαζόμενων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής . Είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τη λογική του πανεργατικού αγώνα με το διακλαδικό συντονισμό.
Οι πανεργατικές πανδημοσιοϋπαλληλικές απεργίες της περυσινής χρονιάς έδωσαν νέα ώθηση στο εργατικό κίνημα και πρέπει να υπάρχει συνέχεια. Οι νέες περικοπές μισθών και ημερομισθίων, ξεπούλημα ΔΕΚΟ , αντιεκπαιδευτικά ή αντεργατικά μέτρα οι μεγάλες περικοπές σε υγεία και περίθαλψη πρέπει να μας βρουν όλους στους δρόμους του αγώνα. Μόνο ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να νικήσουμε. Όλα τα σωματεία της πόλης μας πρέπει να κατανοήσουν ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στο συντονισμό της δράσης τους. Πρέπει να οργανώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν τα τριτοβάθμια όργανα όπως η απεργία στις 23 /02.

Για όλα τα παραπάνω αυτά καλούμε τις διοικήσεις των σωματείων και όλους τους συναδέλφους στη συζήτηση που οργανώνουμε στο Εργατικό Κέντρο στις 9 Φεβρουαρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.30 μμ .

Για τη πρωτοβουλία συντονισμού:
Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (Ε.Ι.Ν.Η.) - Σωματείο Μετάλλου- Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπ/μιου Ιωαννίνων - Ε.Λ.Μ.Ε. Ιωαννίνων - Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπ/κών - Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου –Λευκάδας - Σωματείο Εργαζομένων PRAKTIKER Ιωαννίνων - Σωματείο διοικητικών υπαλλήλων ΤΕΙ Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: