Δευτέρα, Φεβρουαρίου 21, 2011

ΣΤΟΧΟΣ Η Ανατροπή της κυβέρνησης !


Εργάτες – εργαζόμενοι – άνεργοι – απολυμένοι – μετανάστες – αγρότες – κτηνοτρόφοι – επαγγελματίες – βιοτέχνες της Ηπείρου.


Βρισκόμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη επίθεση της αστικής τάξης και της ΕΕ απ’ την μεταπολίτευση και μετά που με επαχθεί οικονομικά μέτρα και αποφάσεις μεσαιωνικής βαρβαρότητας υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με αρωγούς ΝΔ – ΛΑΟΣ – Δημοκρατική Συμμαχία, ενάντια στις λαϊκές κατακτήσεις.
Δεν υπάρχει τομέας της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των εργατών που να μη δέχεται σκληρά μέτρα στην τσέπη του, στη δουλειά του, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στη ζωή του.



Το ίδιο συμβαίνει και με στρώματα της οικονομίας όπως Αγρότες – κτηνοτρόφοι – επιστήμονες – ΕΒΕ.


Όλες οι κατακτήσεις παραδίδονται στις επιδιώξεις των μεγάλων επιχειρηματιών και τις τράπεζες στο όνομα του εθνικού χρέους.
Τα μέσα ενημέρωσης υπηρετώντας την αστική κατεύθυνση συκοφαντούν όλους τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά και τους εργαζόμενους τους ίδιους για να μην ενωθούν σε κοινό αγώνα, δημιουργώντας συνθήκες που μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα έχουμε δει.
ΓΑΠ και Παπακωσταντίνου ένα και το αυτό με τον Στρος Καν. Μας καλούν σε «κουράγιο» για να βγούμε όλοι μαζί απ’ την επιτήρηση. Οι τράπεζες με το μεγάλο κεφάλαιο κατέστρεψαν με την πολιτική τους τα τελευταία 30 χρόνια όλη την παραγωγική βάση της οικονομίας της πατρίδας μας με την επιβολή των αποφάσεων της ΕΕ και τώρα θα ξεπουλήσουν και τις υποδομές και τον πλούτο στο μεγάλο κεφάλαιο. Βαφτίζουν το δικό τους ταξικό συμφέρον ως εθνικό. Γι’ αυτό την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο την ονομάζει ευκαιρία για μεγαλύτερα κέρδη.


Σχεδόν όλος ο παραγωγικός πληθυσμός της περιοχής μας βρίσκεται σε αναστάτωση για το μέλλον του. Πολλοί κλάδοι βρίσκονται σε αγώνες, μέσα από γενικές συνελεύσεις των σωματείων. Τα σωματεία συντονίζουν την δράση τους, και με στρώματα όπως αγρότες – κτηνοτρόφοι – γιατροί – ΕΒΕ για κοινή κάθοδο στην απεργία στις 23/02 στο ΕΚΙ.


Το καθεστώς της επιτήρησης κλονίζεται. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχουμε κινητοποιήσεις εργαζομένων που μπορούν να έχουν και διάρκεια και αποφασιστικότητα ώστε να προκαλούν αμηχανία στα κυβερνητικά επιτελεία. Ο αγώνας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, ο αγώνας των Ιατρών, ο ξεσηκωμός των κατοίκων της Κερατέας, το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δίπλα σε μια σειρά άλλες κινητοποιήσεις, όπως οι προηγούμενοι πανελλαδικοί αγώνες της εργατικής τάξης, βάζουν στην ημερήσια διάταξη την ανατροπή της κυβέρνησης.

Η ΑΡΠΗ και η ΔΡΑΣΥ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση είναι καταστροφική για την εργατική τάξη και όλο το λαό και πρέπει να ανατραπεί. Ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση που να ικανοποιήσει τα αιτήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, μια κυβέρνηση που:
  • Θα αυξήσει σημαντικά μισθούς και συντάξεις επιτρέποντάς μας να ζούμε με αξιοπρέπεια.
  • Θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών του εθνικού χρέους και θα απαιτήσει τη διαγραφή του.
  • Θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες που θα λειτουργούν με εργατικό έλεγχο..
  • Θα μας αποδεσμεύσει από την ΕΕ και κατά συνέπεια από το €.
  • Θα πάρει υπό τον έλεγχό της όλες τις επιχειρήσεις που κλείνουν και θα τις λειτουργήσει.
  • Θα ανασυγκροτήσει όλους τους κλάδους της αγροτικής οικονομίας για την παραγωγή πλούτου.
  • Θα αποχωρήσει από όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΝΑΤΟ κ.λπ.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ-ΖΩΔΩ. Όχι στη διάλυση της μεταλλουργικής. Επαναλειτουργία της ΣΒΕΚΗ

Παλεύουμε για τη συγκρότηση ενός ενιαίου εργατικού μετώπου για την ανατροπή της σημερινής γκρίζας πραγματικότητας που βιώνει η εργατική τάξη. Ενός ενιαίου εργατικού μετώπου για την ανατροπή της αστικής κυριαρχίας και τη διαμόρφωση των κοινωνικών προϋποθέσεων για μια εργατική κυβέρνηση που θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργατών, μια κυβέρνηση που αποτελεί τη μοναδική προοπτική απέναντι στην καπιταλιστική κρίση, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε σήμερα.

Καλούμε σε αγώνα όλους τους φορείς για την ανατροπή της κυβέρνησης .

Όλοι στην απεργία 23/02, 10:30 από εργατικό κέντρο.
































Δ.Ρ.Α.ΣΥ. – ΑΡ.Π.Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια: