Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2011

Γιατί να την πληρώσουν τα ΑμεΑ;;


ΑΙΣΧΟΣ: Καταργούν τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ στα αστικά.
Ντροπή και αίσχος γα την κοινωνική αναλγησία του ΚΤΕΛ να καταργήσει την δωρεάν μετακίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στα αστικά λεωφορεία. Ντροπή και αίσχος για την κρατική αναλγησία που επιτρέπει στα φεουδαρχικής υφής ιδιωτικά μονοπώλια -όπως είναι τα ΚΤΕΛ- να πράττουν όπως αυτά θέλουν, χρησιμοποιώντας τα ΑμεΑ στο εκβιαστικό παιχνίδι τους απέναντι στην κοινωνία.

Ντροπή και αίσχος στις πολιτικές που διαλύουν και απαξιώνουν τα φιλικά προς το περιβάλλον και τους εργαζόμενους Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παραδίδοντας τα στο ιδιωτικό κεφάλαιο και ευνοώντας σκανδαλωδώς τη χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων, για να πλουτίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρείες που εισπράττουν τα μεσαιωνικής έμπνευσης διόδια.
Και όλα αυτά σε μια στιγμή που έχουμε τεράστια αύξηση των εισιτηρίων που επιβαρύνουν περαιτέρω το λειψό εργατικό εισόδημα. Ενώ η τρόικα και το ελληνικό κεφάλαιο πιέζει για γενίκευση των επιχειρησιακών συμβάσεων που σημαίνει μισθούς Κίνας, μισθούς πείνας.
Σε μια τέτοια στιγμή, αντί το δίκτυ προστασίας προς τα ΑμεΑ να δυναμώσει, αδυνατίζει με την κατάργηση της δωρεάν μετακίνησης στα αστικά.


  • Απαιτούμε την δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ στα αστικά αλλά και την γενίκευση της δωρεάν μετακίνησης τους και στα υπεραστικά.
  • Διεκδικούμε την δωρεάν μετακίνηση των συνταξιούχων και των ανέργων.
  • Διεκδικούμε τη ριζική μείωση των εισιτηρίων στα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία και τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς



ΔΡΑΣΥ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: