Τετάρτη, Απριλίου 30, 2014

1Η ΜΑΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡ.Π.Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ KAI THΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ και ΤΟ ΧΩΡΙΟ

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα σύμβολο αγώνων , που πολλές φορές βάφτηκαν στο αίμα. Αγώνες που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου, αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα 128 χρόνια μετά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης ενάντια στην εκμετάλλευση, στις διακρίσεις και την κάθε είδους καταπίεση, ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.


  Η φετινή Πρωτομαγιά αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς η συγκυβέρνηση πλήρως ευθυγραμμισμένη με το ξένο και το ντόπιο κεφάλαιο, εν ονόματι της κρίσης, επιχειρεί για άλλη μια φορά να χτυπήσει τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες απολύσεων σε όλο το φάσμα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και επιχειρούν ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, συρρίκνωση και  ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας. Κατεδαφίζουν το υπάρχον ασφαλιστικό σύστημα με τη μείωση των συντάξεων σε δραματικά ποσοστά και την αύξηση των ορίων ηλικίας και προχωρούν σε περαιτέρω μειώσεις των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

   Αυτή η κατάσταση μπορεί και πρέπει να ανατραπεί!
 Δεν ξεχνάμε, ότι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και οι υπουργοί τους νόμιζαν ότι θα έχουν μια προεκλογική περίοδο στρωμένη με τα παραμύθια της "εξόδου στις αγορές" αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει.   Το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς πρέπει να είναι ένα μήνυμα αντίδρασης και αντίστασης στα αντεργατικά μέτρα για να δείξουμε στην κυβέρνηση, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους χαρίσουμε τα κατακτημένα δικαιώματά μας. Μια μαζική και μαχητική Πρωτομαγιά μπορεί να σηματοδοτήσει μια πιο οργανωμένη άρα και αποτελεσματική αντίσταση στις επιθέσεις που δεχόμαστε και αυτές που σχεδιάζουν εναντίον μας στο άμεσο μέλλον.

   Οι εργαζόμενοι δεν είναι υπεύθυνοι για το δημόσιο χρέος και δεν χρωστούν τίποτε απολύτως σε όλους αυτούς που λήστεψαν και λεηλάτησαν τη χώρα μας.
Έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε ότι η εργατική τάξη θα πάει στις κάλπες με το δικό της τρόπο και με τους δικούς της στόχους. Παλεύουμε για να ξεφορτωθούμε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να πάρουμε πίσω όλα όσα μας λεηλάτησαν - τις δουλειές, τους μισθούς και τις συντάξεις, τα νοσοκομεία και τα σχολεία μας. Παλεύουμε για να διαγραφεί το χρέος και για να προχωρήσουμε σε αντικαπιταλιστική ρήξη με την ΕΕ και το ευρώ, να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι και να μην εφαρμοστούν οι νέες απολύσεις. Διεκδικούμε ότι ενάντια σε κάθε επίθεση της άρχουσας τάξης οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, άνεργοι και μετανάστες μπορούμε να συνεχίσουμε με ανυποχώρητους αγώνες και απεργίες διαρκείας, με συντονισμό των σωματείων και των πρωτοβουλιών βάσης, για να ξηλώσουμε μαζί τη συγκυβέρνηση των μνημονίων και της φτώχειας και ολόκληρο το σύστημα που υπηρετεί, τα δεσμά της ΕΕ και τις ταξικές βαρβαρότητες του καπιταλισμού.


   Η «Ανατροπή στην πόλη και το χωριό» και η « Αριστερή Παρέμβαση στην ΄Ηπειρο» καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις και τις πορείες της Εργατικής Πρωτομαγιάς, να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στο δήμο Ηγουμενίτσας, στην Περιφέρεια Ηπείρου και στις Ευρωεκλογές και να συνεχίσουμε όλοι μαζί  την μάχη με απεργίες και διαδηλώσεις για να σώσουμε τις δουλειές μας,
τους μισθούς και τις ζωές μας. Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα εν όψει εκλογών και ταυτόχρονα στέλνουμε μήνυμα ενότητας απέναντι σε αυτούς που θέλουν να μας διασπάσουν.

-ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/5 10 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: