Τρίτη, Απριλίου 15, 2014

Δήλωση του Χρήστου Πατσούρα στην σύσκεψη της ΕΛΜΕ

Δήλωση του Υποψήφιου Δημάρχου Ιωαννίνων Χρήστου Πατσούρα
στην σύσκεψη δημόσιου διαλόγου που κάλεσε η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων την Τετάρτη 9/4/2014

προς όλους 
τους φορείς, σωματεία, συλλογικότητες, εκπροσώπους κομμάτων, δημοτικά και περιφερειακά 
σχήματα των Ιωαννίνων, με θέματα:

- Διαθεσιμότητες-Απολύσεις στη Δημόσια Εκπαίδευση.
- Συγχωνεύσεις-Καταργήσεις Σχολείων.
- Νέο Λύκειο-ΕΠΑΛ (εξετάσεις Α΄ Λυκείου-Τράπεζα Θεμάτων).
- Μειώσεις λειτουργικών δαπανών στην Παιδεία, περικοπές μισθών.

Αγαπητοί φίλοι,
Είναι σε όλους όλο και πιο καθαρό ότι η δημόσια εκπαίδευση καταρρέει και οι εκπαιδευτικοί εξαθλιώνονται και τρομοκρατούνται ολοένα και περισσότερο. Η διάλυση των δομών της δημόσιας εκπαίδευσης προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Έχουμε τις απολύσεις πριν από λίγες μέρες των πρώτων εκπαιδευτικών, την αξιολόγηση στην εκπαίδευση που δεν είναι τίποτε άλλο από μηχανισμός απολύσεων, υποταγής και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, η κατηγοριοποίηση των σχολείων αρχίζει να εφαρμόζεται. Επιπλέον, η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.

Γνωρίζετε ότι με απειλές και αυθαιρεσίες στα σχολεία παραβιάζεται το ωρολόγιο και το αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις γίνεται όλο και πιο βάρβαρη. Η κυβέρνηση εντεταλμένη να συνεχίσει και να κλιμακώσει την πιο άγρια αντιλαϊκή πολιτική θα βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπη με την λαϊκή οργή και περιφρόνηση, θα αποσταθεροποιείται και θα κλυδωνίζεται.
Η επιχειρούμενη αλλαγή του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος, ο «βομβαρδισμός» της κοινής γνώμης περί αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας της συγκυβέρνησης, περί επικείμενης ανάπτυξης και του τέλους των λαϊκών θυσιών, δεν εδράζεται σε πραγματικά δεδομένα. Θεωρείται βέβαιο ένα νέο κύμα βάρβαρων αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων που θα σαρώσει τα τελευταία υπολείμματα λαϊκού εισοδήματος. Αυτό μαρτυρά το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην Βουλή.
Διδαχθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα από τον αγώνα του κλάδου σας. Η ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της χωρίς αμφιβολία περνά μέσα από τον αγώνα των εργαζομένων που πρέπει να διεξάγεται με μαζικούς όρους, αλλά και με τον συντονισμό ευρύτερων κλάδων εργαζομένων ώστε να εξασφαλίζεται η επιτυχία του.
Ο χαρακτήρας της βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. απαιτεί αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, χωρίς εκλογικές αυταπάτες και τακτικισμούς.

Σας ευχαριστώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: