Δευτέρα, Απριλίου 07, 2014

Να φύγουν ΟΛΟΙ

Οι περιοδείες το σαββατοκύριακο στα Μάρμαρα, Σταυράκι, Καρδαμίτσα, Καστρίτσα και  Δροσοχώρι της Αριστερής Παρέμβασης στην  Ήπειρο και της Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, με  τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νίκο Ζήκο και τον υποψήφιο Δήμαρχο   Χρήστο Πατσούρα  ανέδειξαν τα μεγάλα προβλήματα της εγκατάλειψης των περιοχών από τον Δήμο και την Περιφέρεια, αποτέλεσμα τόσο του Καλλικράτη, όσο και της αδιαφορίας των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών.

Όπως επίσης το μεγάλο πρόβλημα της καταστροφής της πρωτοβάθμιας παραγωγής λόγω της ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ.  Αλλά και το τεράστιο  πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή. Με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στις περιοχές φαινόμενα ερήμωσης, εγκατάλειψης,  ξενιτιάς καθώς  και γενικευμένης φτωχοποίησης, ακόμη και μεσοστρωμάτων.


Η συζήτηση με τους κατοίκους των περιοχών έδειξε την τεράστια απογοήτευση και την αγανάκτηση που έχουν  τόσο για την δημοτική και περιφερειακή αρχή, όσο και για τα καθεστωτικά κόμματα και τις παρατάξεις. Το να φύγουν όλοι ειπώθηκε πολλές φορές από τα χείλη των κατοίκων.


Την ίδια στιγμή εκφράστηκε μια κρίση εμπιστοσύνης στις παρατάξεις της αριστεράς, αναγνωρίζοντας στις δυνάμεις της Αριστερής Παρέμβασης στην  Ήπειρο και της Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, μια αγωνιστική συνέπεια.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκο Ζήκο και ο υποψήφιος Δήμαρχος   Χρήστος Πατσούρας αφού ευχαρίστησαν τους κατοίκους για την υπομονή να τους ακούσουν, τους κάλεσαν να πάρουν μέρος της εκλογές, μαυρίζοντας  αυτούς που τους μαυρίζουν την ζωή, στηρίζοντας και ψηφίζοντας Αριστερής Παρέμβασης στην  Ήπειρο και Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή.

Επίσης τους κάλεσαν  να συμμετάσχουν μαζικά στην πανεργατική απεργία  της 9 Απρίλη, τονίζοντας  πως μόνο στους νικηφόρους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες βρίσκεται η ελπίδα.

Λινκ φωτογραφιών:   

Ιωάννινα 7/4/2014

 Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο

Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή  

Δεν υπάρχουν σχόλια: