Τετάρτη, Απριλίου 30, 2014

1η ΜΑΗ- Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ


Σε μια περίοδο άγριου ταξικού πολέμου  που έχει κηρύξει η «χούντα»  ΕΕ-κεφαλαίου- κυβέρνησης  απέναντι στην εργαζόμενη πλειοψηφία, η  απεργία της  1ης Μάη δεν  μπορεί παρά να είναι μια ταξικά μαχητική απάντηση των εργαζομένων και της εργατικής τάξης. Απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα  σε όλες τις κρατικές και παρακρατικές και επιχειρηματικές του μορφές που δεν αλλάζει, που δεν φτιασιδώνεται, άλλα μόνο ανατρέπεται.

Δεν πρόκειται για μια εθιμοτυπική εκδήλωση- γιορτή. Αλλά σαν μια απεργία-σταθμό των εργαζόμενων και της εργατικής τάξης ενάντια στο κεφάλαιο, τους πάτρωνες του και τα αφεντικά. Ένας αγώνας που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί παρά μόνο αν η εξουσία περάσει στους ίδιους του εργαζόμενους, στην συνειδητοποιημένη εργατική τάξη και στα εργατικά όργανα αυτοδιοίκησης, τα εργατικά συμβούλια.

 Η 1 Μάη του 2014  πρέπει να είναι μια απεργία σταθμός στην αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και στην ταξική αντεπίθεση  με στόχο και προοπτική της απελευθέρωση των καταπιεσμένων, την κοινωνική απελευθέρωση, την μόνη πραγματικά ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία, την κοινωνία των «ελεύθερων συνεταιρισμένων παραγωγών».

Την ίδια στιγμή δεν μπορούμε να ξεχνάμε πως η φετινή εργατική πρωτομαγιά συμπίπτει με την συμπλήρωση 70 χρόνων από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, από τους φασίστες-ναζιστές Γερμανούς κατακτητές. Δείχνοντας την επικαιρότητα του αντιφασιστικού αγώνα του λαϊκού και εργατικού κινήματος. Αγώνας που και σήμερα έχει την επικαιρότητα του απέναντι στην ΧΑ και τις ναζιστικές συμμορίες, την εργοδοτική τρομοκρατία, τον κοινωνικό εκφασισμό, τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.   

Οι δυνάμεις της Αριστερής παρέμβασης στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και οι δυνάμεις της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο όχι μόνο συμμετέχουν στην πρωτομαγιάτικη απεργία, αλλά ως ένα μαχόμενο τμήμα του λαού, των εργαζόμενων και της εργατικής τάξης, βρίσκονται μπροστάρηδες στους λαϊκούς- εργατικούς αγώνες.   

                                                 Αγωνιζόμενοι για   
·                     ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩ και Ε.Ε. - Διαγραφή του χρέους
·                     Κατάργηση των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων – ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων. Αυξήσεις σε όλους τους μισθούς και συντάξεις και άρση όλων των περικοπών που επιβλήθηκαν από το Γενάρη του 2010, με υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
·                     Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και των προγραμμάτων εκμετάλλευσης της Ε.Ε. που είναι εργαλεία μετατροπής των εργαζομένων σε συγχρόνους δούλους. Μείωση των ωρών εργασίας. 
·                     Απαγόρευση των απολύσεων.
·                     Δημόσια, δωρεάν  υγεία για όλους. Κατάργηση της εργατικής εισφοράς στα ασφαλιστικά ταμεία. Όλο το κόστος σε εργοδοσία και κράτος.
·                     Επίδομα ανεργίας, ίσο με το βασικό μισθό, για όλους. Πλήρης πρόσβαση των ανέργων στην υγεία, τις συγκοινωνίες, και σε όλες τις κοινωφελείς υπηρεσίες. Ο χρόνος ανεργίας να μετρά στα συντάξιμα έτη.
·                     Να περάσουν στο δημόσιο οι τράπεζες και οι στρατηγικοί τομείς και επιχειρήσεις, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο.
·                     Για δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, ενάντια στον ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη φασιστική βία. Σύγκρουση με τον ρατσισμό και τις φασιστικές συμμορίες.
·                     Μονιμοποίηση των μεταναστών και των παιδιών τους.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα Γιάννενα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: