Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2010

Είμαστε εργάτες και όχι ζώα....

Να πληρώσει η εκκλησία και η πολιτεία


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ- Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

10ΠΜ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ Σ/Μ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΕΠΙ ΤΗΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
10.30 ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Το δράμα στα σκαλιά της νομαρχίας συνεχίζεται με τους μετανάστες από την Σενεγάλη και το Πακιστάν να επιλέγουν να πεθάνουν μες στο κρύο νηστικοί, αλλά με το κεφάλι ψηλά, παρά να ζουν σαν ζώα και δούλοι
.Προσπαθώντας άθελα τους σίγουρα να αφυπνίσουν μια κοινωνία που είχε μάθει να ζει στα εύκολα και τώρα μες στην κρίση τρώει απανωτές σφαλιάρες και δεν μπορεί να αντιδράσει όπως πρέπει στέλνοντας στο κάλαθο των αχρήστων τα καπιταλιστικά σκουπίδια .

Άμεσα μαζικοί φορείς, εργατικά σωματεία και η πολιτεία πρέπει να αντιδράσουν δικαιώνοντας τους απελπισμένους μετανάστές που χρησιμοποιούν το σώμα τους ως μέσο αντίστασης, προτού είναι πολύ αργά και έχουμε ανθρωπιστική κρίση.
Σύμφωνα με πληροφορίες το εξαφανισμένο αφεντικό τους Κρίτων Τζορτζούλης, υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, είχε νοικιάσει το χώρο των θερμοκηπίων από την Ιερά Μονή Βελάς. Είναι λοιπόν στο χέρι της Εκκλησίας να δείξει άμεσα το κοινωνικό και χριστιανικό της ρόλο πληρώνοντας αυτούς τους εργαζόμενους με βάση την συλλογική σύμβαση εργασίας. Διαφορετικά για μια ακόμη φορά φαίνεται η απόλυτη αναγκαιότητα της δέσμευσης της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Αυτοί οι εργαζόμενοι πρέπει να πληγωθούν άμεσα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και από κει και ύστερα είναι χρέος της πολιτείας να κυνηγήσει το αφεντικό που τους άφησε απλήρωτους. Ενώ παράλληλα θα πρέπει να τους δοθεί πολιτικό άσυλο και να πάρουν επίδομα ανεργίας. Τέλος ζητάμε την σύλληψη και την κατάσχεση της περιουσίας του εργοδότητ του μεταναστών.


ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: