Σάββατο, Δεκεμβρίου 25, 2010

Οι νίκες των εργατών στο Ατλάντικ και των μεταναστών δείχνουν το δρόμο….

Παρόλη την μαυρίλα των ημερών με την κυβερνηση και το κεφαλαιο να έχουν σαλπίσει γενική επιθεση στα εργατικά δικαιώματα η χρονιά που μας αποχαιρετά μας αφήνει μια πολύτιμη κληρονομία.
Είναι ο νικηφόρος αγώνας των μεταναστών απο την Σενεγάλη, μια νίκη που θα ολοκληρωθεί όταν πληρωθούν και οι εργαζόμενοι απο το Πακιστάν και πάρουν πολιτικό άσυλο.



Όπως είναι και η νικηφόρα έκβαση του αγώνα των εργαζόμενων στο σ/μ Ατλάντικ πουυ όμως παράνομα εξαιρεί τους 12 εργαζόμενους στην οδό ΔΩΔΩΝΗΣ. Για αυτό το λόγο καλούμε άμεσα οι 12 εργαζόμενοι του Ατλάντικ επι της ΔΩΔΩΝΗΣ να πληρωθούν τους μισθούς τους, το δώρο τους και επαναπροσληθφουν. Καλούμε δε την διοίκηση του ΕΚΙ να παρεμβει.


Οι αγώνες των μεταναστών και των εργαζόμενων στο Ατλάντικ νίκησαν γιατί ήταν ενωτικοί, μαχητικοί, αποφασιστικοί, στηρίχτηκαν στις γενικές συνελευσεις των ίδιων των εργαζόμενων καθως και στην αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και την αλληλοβοήθεια σύσσωμου του γιαννιώτικου λαού,


Δείχνωντας το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός για να ανατρέψουν την πολιτική του κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και να μπλοκάρουν την αντεργατική λαίλαπα της κυβέρνησης του μνημονίου.


Την ίδια στιγμή βέβαια οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ιωαννιτών παραμένουν απλήρωτοι και με το ένα ποδι άνεργοι. Με τον νέο και παλαιο Δήμαρχο να νιπτουν τα χέρια τους, μιλώντας δε και για εργαζόμενους μαϊμούδες που πληρώνονταν χωρίς να δουλεύουν. Και όμως ειναι αυτοί- με τον παλαιο δημαρχο να έχει τις μεγάλες και καθοριστικές ευθυνες- για τη κατασταση που έχει δημιουργηθει, κάθως έπαιξαν με τον πονο και τον καημό των εργαζόμενων


Άμεσα οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρωθούν, για να κάνουν γιορτές με τα παιδία τους και με την νέα χρονιά να μην απολυθεί κανείς. Η αξιοπρέπεια των απλήρωτων εργαζόμενων στο δήμο ας γίνει υπόθεση του γιαννιώτικου λαού, όπως έγινε και με τους μετανάστες. Η νίκη τους και πάλι θα είναι νίκη του γιαννιώτικου λαού.
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: