Δευτέρα, Δεκεμβρίου 13, 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ



 Καλούμε όλους τους εργαζομένους του νομού στη συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας στις 14/12 (στις τελευταίες 3 ώρες της βάρδιας) και στη μεγάλη απεργία της 15ης Δεκεμβρίου με προσυγκέντρωση στο ΑΤΛΑΝΤΙΚ στην Παπανδρέου και ώρα 10:00π.μ. για συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους συναδέλφους του ΑΤΛΑΝΤΙΚ


Στη συνεδρίαση της νέας διοίκησης του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων (ΕΚΙ) που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 7ης Δεκεμβρίου 2010, με σκοπό τη συγκρότηση σε σώμα και εκλογή προεδρείου, προτάθηκαν τα εξής από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συγκροτούν τη διοίκηση του εργατικού κέντρου:

ΠΑΣΚΕ: Αντιπροσωπευτικό προεδρείο με βάση τη δύναμη κάθε παράταξης.
ΔΑΣ (ΠΑΜΕ): Αντιπροσωπευτικό προεδρείο με προϋπόθεση να συμφωνούν όλες οι παρατάξεις.
ΔΑΚΕ: Συμφώνησε με την πρόταση για αντιπροσωπευτικό προεδρείο. .
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Διαφώνησε με την πρόταση για αντιπροσωπευτικό προεδρείο αφού σε αυτό θα συμμετείχαν και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που τόσα χρόνια οδήγησαν το ΕΚΙ στην αδράνεια, βάζοντας έτσι και αυτοί το δικό τους λιθαράκι (ογκόλιθο) στην εξαθλίωση που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Αντιθέτως πρότεινε τη σύσταση προεδρείου σε συνεργασία με τη ΔΑΣ και στην εξής βάση:
  • Αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του ΕΚΙ όπως απορρέει από το καταστατικό του.
  • Ανατροπή σε ταξική κατεύθυνση όλων των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών (όπως αναφέρεται και στη διακήρυξή μας):
    • Κάτω η χούντα ΠΑΣΟΚ – ΔΝΤ – ΕΕ ! ρήξη – Απειθαρχία με τις δεσμεύσεις της ΟΝΕ και της ΕΕ.
    • Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε τους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους. Απαιτούμε τη διαγραφή του ληστρικού χρέους σα μόνη διέξοδο για το λαό.
    • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση με εργατικό κοινωνικό έλεγχο.
    • Απαγόρευση των απολύσεων – Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – 35ωρο, 5ήμερο, 7ωρο.

  • Ο πρόεδρος να προέρχεται από τη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) καθότι έχει περισσότερες έδρες από την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και που ανεξαρτήτως των διαφωνιών μας βρίσκεται σε ταξική κατεύθυνση. Θέσαμε την προϋπόθεση ότι το προεδρείο θα εκφράζει τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων αποκαθιστώντας έτσι την ενότητα της εργατικής τάξης και με σημείο αναφοράς το εργατικό κέντρο (αρχής γενομένης από την απεργιακή συγκέντρωση στις 15/12).

Στη ρεαλιστική, ταξική πρότασή μας η ΔΑΣ απάντησε κατηγορώντας μας ως προβοκάτορες, εργοδοτικούς και δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια ξέχασε την πρότασή της για αντιπροσωπευτικό προεδρείο και αποχώρησε από τη συζήτηση. Αποτέλεσμα της στάσης αυτής της ΔΑΣ ήταν η συγκρότηση προεδρείου ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ.
Παρόλες τις εξελίξεις καλούμε τα μέλη του ΠΑΜΕ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και με ώριμο τρόπο να απαγκιστρωθούν από την απαράδεκτη και διαχωριστική τακτική της ηγεσίας τους.
Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στέκεται και θα σταθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μέσα από τα σωματεία και τη Γενική Συνέλευση του ΕΚΙ με σκοπό την ανατροπή της βάρβαρης πραγματικότητας που ζούμε.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους του νομού στη συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας στις 14/12 (στις τελευταίες 3 ώρες της βάρδιας) και στη μεγάλη απεργία της 15ης Δεκεμβρίου με προσυγκέντρωση στο ΑΤΛΑΝΤΙΚ στην Παπανδρέου και ώρα 10:00π.μ. για συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους συναδέλφους του ΑΤΛΑΝΤΙΚ

Γιαννενα 10/12/2010


ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: