Παρασκευή, Δεκεμβρίου 17, 2010

Ήρθε η ώρα να οργανώσουμε την ταξική αντεπίθεση



Άμεση συνεδρίαση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καλεί σε ανοικτή σύσκεψη τα πρωτοβάθμια σωματεία την Πέμπτη 23 Δεκέμβρη για το περαιτέρω συντονισμό των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων 


Η Ταξική ενότητα Ιωαννίνων χαιρετίζει τις δυναμικές και μαχητικές απεργιακές διαδηλώσεις χιλιάδων εργαζόμενων. Απεργιακές διαδηλώσεις που όλο και πιο ξεκάθαρα απονομιμοποιούν την αντεργατική τρομοκρατική πολιτική της κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ.
Μόνο που είναι ξεκάθαρο πως αυτό δεν φτάνει: Η επίθεση του κυβέρνησης και του κεφαλαίου στους εργαζόμενους συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση. Οι άνεργοι αυξάνονται, ο νέος Δήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών ανακοίνωσε πως οι συμβασιούχοι του Δήμου απολύονται με το χάραμα της νέας χρόνιας, με την πλειοψηφία αυτών να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες.
Με ξεκάθαρη και θεσμοθετημένη την πολιτική κατεύθυνση να φτάσουν τους μισθούς σε επίπεδα Κίνας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι στην εργασία και τα εργατικά ατυχήματα, συχνά θανατηφόρα, Τελευταίο συμβάν το εργατικό ατύχημα με το απορριμματοφόρο στο Δήμο Ιωαννιτών που προκάλεσε τον ακρωτηριασμό σε εργαζόμενο.
Αντεργατική επίθεση που θέλει να μας μετατρέψει σε είλωτες στην ίδια μας την χώρα… που θα κάνουν απεργία πείνας στα σκαλιά της νομαρχίας για να πληρωθούν, όπως οι μετανάστες από την Σενεγάλη και το Πακιστάν.
Καλούμε την διοίκηση του εργατικού κέντρου άμεσα να συνεδριάσει, να αποτιμήσει την απεργία της 15ής Δεκέμβρη, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες αγωνιστικού συντονισμού για την συνέχιση, την όξυνση και την διεύρυνση των απεργιακών αγωνιστικών εκδηλώσεων των εργαζόμένων.
Είναι στο χέρι των σωματείων και της εργατικής τάξης να αλλάξουν το κλίμα της υποταγής που με ένα έντεχνο τρόπο καλλιεργεί το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ και με ένα ριζικό και ταξικά προσανατολισμένο τρόπο να αλλάξουν την ατζέντα υπερ των εργατικών δικαιωμάτων, εκβιάζοντας πολιτικά τις κυρίαρχες τάξεις και τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως είναι η ΕΕ.



ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια: