Τετάρτη, Δεκεμβρίου 01, 2010

Ατλάντικ: Υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας, Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος


Συναδέλφισσες,οι
Χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι στο ΑΤΛΑΝΤΙΚ δουλεύουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς με χαμηλά μεροκάματα για να μπορεί πιο εύκολα η εργοδοσία από την δική τους δουλειά ,τον δικό τους ιδρώτα να θησαυρίζει. Χρόνια τώρα η εργοδοσία των ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΤΛΑΝΤΙΚ από την υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη. Το ίδιο ισχύει στο LIDL,στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ, στο SPREEDER, στο ΤΖΑΜΠΟ και αλλού

Σήμερα που η κερδοφορία στο ΑΤΛΑΝΤΙΚ μειώνεται, η εργοδοσία επιχειρεί να φορτώσει τα βάρη στους εργαζόμενους και τους καλεί σαν μια «οικογένεια» να κάνουν και άλλες θυσίες, να βάλουν πλάτη, λες και όταν τα ευρώ έρρεαν άφθονα οι εργοδότες τα μοιραζόταν με τους εργαζόμενους.
Η εργοδοσία προσέφυγε στο Άρθρο 99.Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα χάσουν τα πάντα όταν η εταιρία πτωχεύσει και για αυτό είχε βγάλει τα στελέχη της και το εργοδοτικό πανελλαδικό σωματείο να κάνουν ¨γύρα¨ σε όλα τα καταστήματα με μοναδικό στόχο και σκοπό να αποκοιμίσει τους εργαζόμενους, σπέρνοντας αυταπάτες και συγχύσεις για να μπορέσει με αυτό τον τρόπο να περάσει τα σχέδια της πιο εύκολα να κλείνει μαγαζιά όποτε θέλει, να απολύει χωρίς αποζημίωση ή να προτρέπουν τους εργαζομένους να παραιτηθούν.
Αυτό που πάντα φόβιζε την εργοδοσία είναι η οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων, γι’αυτό επιχειρεί να τους διασπάσει, να φέρει σε αντιπαράθεση τον έναν εργαζόμενο με τον άλλον.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Κυβέρνηση-Ε.Ε-ΔΝΤ- εργοδότες σαρώνουν τα πάντα. Ισοπεδώνουν τα εργασιακά μας δικαιώματα προσπαθώντας ταυτόχρονα να πνίξουν αυτό που μπορεί πραγματικά να νικήσει την βάρβαρη πολιτική τους: την αλληλεγγύη, την ελπίδα στον αγώνα , και τη δυνατότητα να έχουμε νίκες στο τώρα. Οι απολύσεις του καπιταλισμού που θα «έλυνε» όλα μας τα προβλήματα είναι εδώ. Είτε σε επιχειρήσεις που κλείνουν είτε σε αυτές που «δεν έχουν δουλειά».
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, χρήματα υπάρχουν για να ζούμε όλοι αξιοπρεπώς από μία και μόνο δουλειά και μάλιστα με πολύ λιγότερο χρόνο εργασίας και σε πολύ καλύτερες συνθήκες. Είναι στις τσέπες αυτών που κερδοφόρησαν και τώρα διαμορφώνουν την κατάσταση για να ξανακερδοφορίσουν στο μέλλον.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να ανατρέψουμε το εφιαλτικό εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται τόσο στην Πρέβεζα όσο και παντού. Η επίθεση αφορά όλους μας και μόνο ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε. Μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Μπορούμε, όταν κι εφόσον συλλογικά θα υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε όσους μας επιτίθενται.
Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και σας καλούμε να προχωρήσετε σε επίσχεση εργασίας, περιφρούρηση στο χώρο εργασίας και ασφαλιστικά μέτρα για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων, να συντονιστείτε με τους σ/φους σας στα υποκαταστήματα της υπόλοιπης χώρας που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και με τα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης. Καλούμε το Εργατικό Κέντρο να προκηρύξει 24ωρη απεργία στις 14 Δεκέμβρη σε όλους τους χώρους που οργιάζει η απλήρωτη εργασία( ΑΧΕΡΩΝ ΜΠΕΤΟΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ, ΕΑΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ, ΚΗΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ, ΑΤΛΑΝΤΙΚ κ.α) μια μέρα πριν την πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη.
ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ –ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
με ένα ανασυγκροτημένο ταξικό εργατικό κίνημα.
Μπορούμε να διασφαλίσουμε τις δουλειές μας, τις ουσιαστικές αυξήσεις, τις συμβάσεις, τα ταμεία ανεργίας, τις συντάξεις, την δημόσια παιδεία και υγεία, με άρνηση- διαγραφή του χρέους και ρήξη με το ΔΝΤ για να εξοικονομήσουμε για τις ανάγκες μας δισεκατομμύρια που σήμερα πηγαίνουν στους τοκογλύφους (ξένες και ελληνικές τράπεζες). Έξοδο από το ευρώ, την ΟΝΕ και την ΕΕ, με τους δικούς μας όρους. Πέρασμα στο Δημόσιο των τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, στρατηγικής σημασίας και υποδομών, καθώς και εκείνων που κλείνουν με εργατικό έλεγχο, χωρίς αποζημίωση. Δραστική και αναλογική φορολόγηση των κερδών και του συσσωρευμένου πλούτου και δήμευση της τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας. Κι ακόμα, σε επιχειρήσεις που κλείνουν και πετούνε στο δρόμο εργαζόμενους, δήμευση και αξιοποίηση της περιουσίας των αφεντικών. Γιατί οι επιχειρήσεις πτωχεύουν, τα αφεντικά όχι.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας
(δημόσιου και ιδιωτικού τομέα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: