Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2010

ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Χαιρετίζουμε την νικηφόρα έκβαση του αγώνα των μεταναστών από την Σενεγάλη που επιτευχτεί εξαιτίας της αταλάντευτης μαχητικής στάσης τους αλλά και εξαιτίας του τεραστίου κύματος κοινωνικής αλληλεγγύης, αλληλοβοηθείας και ανθρωπιάς που εκδήλωσε με διάφορους τρόπους ο γιαννιώτικος λαός.

Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι εργαζόμενοι αυτό το μάθημα της ενεργητικής αλληλέγγυας αντιρατσιστικής στάσης και συμπεριφοράς του Γιαννιώτικου λαού είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αποδυκνύει πως τίποτε δεν έχει χαθεί και πως οι μάζες αν θέλουν μπορεί να κανουν θαύματα και να ανατρέψουν τις βεβαιότητες των κυρίαρχων τάξεων.

Η νίκη των μεταναστών έδειξε πως οι αγώνες των εργαζόμενων μπορούν να νικήσουν ακόμη και σήμερα που το μνημόνιο, η τρόικα και το ΔΝΤ επιχειρούν να κατεδαφίσουν κάθε ίχνος εργατικού δικαιώματος και κατάκτησης.

Είναι μια ένεση αγωνιστικής αισιοδοξίας για τους απλήρωτους εργαζόμενους των σ/μ ΑΝΤΛΑΝΤΙΚ- που φαίνεται πως και αυτοι απο ώρα σε ώρα θα πληρωθούν- για τους εργαζόμενους του ΚΑΡΙΠΙΔΗ, για τους εργαζόμενους του Δήμου. Για κάθε ανεργο ή απλήρωτο εργαζόμενο που δέχεται στο πετσί του την πολιτική της κυβερνησης και του μνημονίου.

Στην κρίση που ζούμε κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος, όλοι μαζί μπορούμε και να αντιμετωπίσουμε την πείνα αλλά και να προκαλέσουμε ρωγμές στο εφιαλτικό σκηνικό της πολιτικής της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου και της τρόικας. Η εργατική τάξη ενωμένη στα σωματεία και στα συντονιστικά της μπορει να νικήσει και θα νικήσει

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: