Παρασκευή, Μαρτίου 14, 2014

Αφού ο ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ παζαρεψε...ισοτιμία...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αφού επί τρεις μήνες παζαρέψατε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού μας ανακοινώσατε ότι στα «πολιτικά ζητήματα» είχατε έρθει σε συμφωνία, τελικά ο γάμος δεν έγινε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σας φέρθηκε «ισότιμα». Στη λαϊκή γλώσσα δηλαδή, «τα χαλάσατε στις καρέκλες»
Δίνετε τώρα μια συνέντευξη τύπου και σαν να μην συμβαίνει τίποτε, καλείτε, εκ των υστέρων, σε Γενική Συνέλευση για να επικυρώσουν οι οπαδοί σας τις ενέργειές σας.
Αυτό κύριε Σκοπούλη είναι συμπεριφορά και λειτουργία παραγόντων και όχι αριστερή πρακτική.
Στην αντικαπιταλιστική αριστερά που οικοδομούμε κύριε Σκοπούλη, αποφασίζουν οι Γενικές Συνελεύσεις και όχι οι αρχηγοί.


Στην αντικαπιταλιστική αριστερά που οικοδομούμε κύριε Σκοπούλη τα μέλη δίνουν εντολή και εξουσιοδοτούν τα στελέχη και τους επικεφαλής. Δεν είναι πλυντήριο των εκ των υστέρων ενεργειών τους.
Αντίθετα εσείς χωρίς καμιά εξουσιοδότηση, περιφρονώντας  τον κόσμο της παράταξης, αδιαφορώντας για κάθε είδους δημοκρατική λειτουργία, περιφερόσασταν σα «γυρολόγος» πολιτικός διαπραγματευόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η πραγματική εργατική - αριστερή δημοκρατία που εκφράζεται μέσα από αποφάσεις γενικών συνελεύσεων των μελών, κύριε Σκοπούλη, είναι  για μας αδιαπραγμάτευτη και προϋπόθεση κάθε ενότητας.
Αν αυτό για σας είναι «μικροκομματική επιδίωξη», «σεχταρισμός», «προσωπική φιλοδοξία» όπως μας κατηγορήσατε στη συνέντευξη τύπου, τότε λυπούμαστε πολύ κύριε Σκοπούλη αλλά απομακρύνεστε από την αριστερά που θέλετε να ενώσετε.
Η ενότητα, κύριε Σκοπούλη, δεν είναι κάλεσμα να πιαστούμε από τα χέρια και να χορέψουμε για να φαινόμαστε πολλοί.
Η ενότητα έχει στόχους, προσανατολισμό, επιδιώξεις.
Απαντήστε  στον κόσμο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς κ. Σκοπούλη:
Σε ποια πολιτικά θέματα είχατε συμφωνήσει  με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Μήπως στην έξοδο από την ευρωπαϊκή ένωση και το ευρώ;
Μήπως στην καταγγελία και μη πληρωμή του χρέους;
Μήπως στην ανυπακοή εφαρμογών ντιρεκτίβων και εντολών της τρόικας
Μήπως στην κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής (ενέργεια-ορυκτός πλούτος);
Μήπως στην κρατικοποίηση των τραπεζών;
Η εργατική τάξη και ο λαός μας χρειάζεται ΕΝΟΤΗΤΑ ενάντια στην Ε.Ε.,  ΕΝΟΤΗΤΑ για την άρνηση πληρωμής του χρέους, ΕΝΟΤΗΤΑ για ανυπακοή στην τρόικα και τις ντιρεκτίβες της
Χρειάζεται ΕΝΟΤΗΤΑ για να αφαιρεθεί οικονομική ισχύς από τους καπιταλιστές και να κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος που κατέχουν.
Χωρίς αυτά, οι εκκλήσεις για τα μεροκάματα, την ανεργία και τη πείνα, είναι υποκρισία και ελεημοσύνη.
Σ’ αυτήν την ΕΝΟΤΗΤΑ δυστυχώς δεν χωρά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να την οικοδομήσει η αντικαπιταλιστική αριστερά κόντρα σ’ αυτήν την ηγεσία, συσπειρώνοντας την εργατική τάξη και φτωχά μικρομεσαία στρώματα που, έστω και προσωρινά, ακολουθούν τη νέα εκδοχή της σοσιαλδημοκρατίας που πρεσβεύει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή η ΕΝΟΤΗΤΑ, κύριε Σκοπούλη, δεν οικοδομείται με παζαρέματα και εν κρυπτώ. Οικοδομείται στους αγώνες, στις απεργίες στις διαδηλώσεις.
Οικοδομείται στο φως της ημέρας με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων της παράταξης, με πλήρη ενημέρωση και σεβασμό στις αποφάσεις του κόσμου της αριστεράς.
Στο δρόμο γι’ αυτήν την ΕΝΟΤΗΤΑ δεν περισσεύει κανένας, ούτε εσείς κύριε Σκοπούλη. Μόνο που πρέπει να αποφασίσετε: ή με την αντικαπιταλιστική ενότητα  του λαού κόντρα στην Ε.Ε. και τους καπιταλιστές ή με τη διαχείριση και το φτιασίδωμα του συστήματος για να εξαπατηθεί άλλη μια φορά η εργατική τάξη και ο λαός μας. Διαλέξτε και είστε καλοδεχούμενος.
Παρασκευή 14.3.2014

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο δήμο Ιωαννίνων
για την αντικαπιταλιστική ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: