Πέμπτη, Μαρτίου 13, 2014

Ο Χρήστος Πατσούρας υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων με την Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.


Η ανοιχτή συνέλευση της Αριστερής Παρέμβασης  στα Γιάννενα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή  ανέδειξε με ψηφοφορία των μελών, υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Πατσούρα. Πέρα από πρόσωπα και υποψηφιότητες, το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Παρέμβασης φιλοδοξεί να δώσει τη μάχη για να εκφραστεί σε μια αριστερή, αντικαπιταλιστική και  ανατρεπτική κατεύθυνση η λαϊκή οργή.

Έτσι ώστε  να αντιπαλέψει μαζί με το εργατικό- λαϊκό κίνημα κάθε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, κάθε χαράτσι σε βάρος των δημοτών, κάθε αντιλαϊκή απόφαση που παίρνεται σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, μετατρέποντας την σε μια κρατική παρα(επιχειρηματική) τοπική διοίκηση. Να αντιπαλέψει τις κοινωνικές διακρίσεις, τον φυλετικό και κοινωνικό ρατσισμό, τον φασισμό και τον σεξισμό.

 Θέλουμε να γίνουμε η μαγιά μιας άλλης, καινούργιας αριστεράς που δεν διαχειρίζεται  την μιζέρια, την φτώχεια και την ανεργία. Μια αριστερά που δεν θα υποχωρεί λίγο-λίγο, μπροστά στις δυνάμεις που καταστρέφουν το μέλλον μας,  αλλά θα κερδίζει τη ζωή με πρόγραμμα που βασίζεται στις λαϊκές- εργατικές ανάγκες. Θα αγωνιστούμε για μια πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση στα χέρια της εργαζόμενης πλειοψηφίας που θα έχει τον πλούτο που παράγει και την εξουσία στα χέρια της. Με εργατικό έλεγχο στους τόπους εργασίας.  Θα αγωνιστούμε για την διαγραφή του χρέους έτσι ώστε να αναπνεύσει ο εργαζόμενος λαός.    

 Η δημοκρατική διαδικασία με την οποία αναδείχθηκε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι το πρώτο δείγμα γραφής μας, τη στιγμή που στα Γιάννενα οι υποψήφιοι είτε διορίζονται, είτε «εκλέγονται» σε κλειστά γραφεία, είτε οι ίδιες οι καθεστωτικές παρατάξεις δεν μπορούν να αντέξουν τις αποφάσεις τους.

Δεν είμαστε γέννημα επικοινωνιακών επιτελείων, αλλά των αναγκών των πολιτών. Δεν κάνουμε διαφημιστικά κόλπα με «νέα πρόσωπα». Έχουμε τη δύναμη του καινούργιου, των αναγκαίων επαναστατικών αλλαγών που απαιτεί η εποχή μας και της αριστεράς, του αντικαπιταλιστικού πολιτικού προγράμματος σε μετωπική συμπόρευση με άλλες αντιιμπεριαλιστικές – ανατρεπτικές δυνάμεις που μαζί με τις δυνάμεις του εργαζόμενου λαού θα παλέψει για μια νέα πόλη, ανθρώπινη και κτήμα όλων μας.
  

Ιωάννινα 13/2/2014


Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.




βιογραφικά στοιχεία του Χ. Πατσούρα 


Ο Χρήστος Πατσούρας γεννήθηκε την 1 Νοεμβρίου του 1983 στα Γιάννενα.
Είναι απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης του ΕΜΠ στην «Εφαρμοσμένη Μηχανική» και στην «Υπολογιστική Μηχανική». Υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενος πολιτικός μηχανικός στα Γιάννενα.
Ήταν ενεργό μέλος του φοιτητικού συλλόγου της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ μέσα από τις γραμμές του σχήματος της ΕΑΑΚ.
Συμμετείχε ενεργά στο αντιπολεμικό κίνημα του 2003, στο κίνημα ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση (Θεσσαλονίκη 2003) και στο φοιτητικό κίνημα την περίοδο 2006-2007.
Μέλος της αντιπροσωπείας του περιφερειακού τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ,εκλεγμένος με την Αριστερή Κίνηση Μηχανικών Ηπείρου.
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.






Δεν υπάρχουν σχόλια: