Δευτέρα, Μαρτίου 24, 2014

Δήλωση του Χρήστου Πατσούρα υποψήφιου με την Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή


  για τα 5μηνα προγράμματα "ανακύκλωσης" της ανεργίας

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν αρκούνται στον ορυμαγδό αντιλαϊκών μέτρων που βύθισαν στη φτώχεια, την ανεργία και την υπερεκμετάλλευση λαό και εργαζόμενους.

Τις μειώσεις μισθών, τις ομαδικές απολύσεις, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος διαδέχονται τα 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ σε φορείς του Δημοσίου (δήμους, δικαστήρια, ασφαλιστικά ταμεία κ.τ.λ.) στα οποία ο εργαζόμενος "αναβαπτίζεται" ως "ωφελούμενος" με την φιλοδοξία των κυβερνώντων να παραιτηθεί από κάθε έννοια και πρακτική εργατικού δικαιώματος και μάλιστα αδιαμαρτύρητα.


Οι υπαίτιοι για τα εξωφρενικά ποσοστά της ανεργίας προκειμένου να διαχειριστούν τη δίκαιη οργή που προκάλεσαν εμπαίζουν τα θύματα της πολιτικής τους με 5μηνα προγράμματα "ανακύκλωσης" της ανεργίας.

Τα προγράμματα αυτά, που αποτελούν οδηγία της Ε.Ε. και ήδη εφαρμόζονται στις χώρες της (π.χ. "Πρωτοβουλία για την ανεργία των νέων", "Εγγύηση για την νεολαία", "Συμμαχία για την μαθητεία"), διαιωνίζουν την ανεργία και αμφισβητούν συνολικά το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Τέσσερα χρόνια μνημόνια, κόψιμο μισθών, επιδομάτων και συντάξεων, απολύσεις, χαράτσια, ελαστικά ωράρια, μετανάστευση της νεολαίας κ.τ.λ., συνθέτουν το πιο ευνοϊκό πλαίσιο για το πολιτικό σύστημα και το μεγάλο κεφάλαιο, στην προσπάθειά τους η γενικότερη κατάσταση να γίνει συνήθεια και να παγιωθεί. Με τον καταιγισμό όλων αυτών των βάρβαρων μέτρων επιδιώκουν να στρέψουν τον έναν εργαζόμενο εναντίον του άλλου, τους άνεργους έναντι των εργαζομένων και τούμπαλιν, επειδή γνωρίζουν καλά πως με μαζικούς ενωτικούς αγώνες και αλληλεγγύη των εκμεταλλευομένων μπορούμε να αμφισβητήσουμε τον καταστροφικό μονόδρομο που μας επέβαλλαν σε αγαστή συνεργασία με την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ.

Η σταθερή δουλειά, οι αυξήσεις στους μισθούς και η ασφάλιση για κάθε εργαζόμενο, νέο και άνεργο δεν είναι πολυτέλεια.

Να αντισταθούμε στο παρόν της ανεργίας, της ελαστικής εργασίας, της φτώχειας που μας επιβάλλουν κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. Μονόδρομος είναι η ανάγκη για αξιοπρεπή ζωή και η συλλογική πάλη.


Για να ζήσουμε, για να δουλέψουμε, πρέπει να τους ανατρέψουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: