Παρασκευή, Μαρτίου 28, 2014

Πανεργατικός- παλλαϊκός ξεσηκωμός με πρωταγωνιστή τα συνδικάτα και τον αγωνιζόμενο λαό

Οι δυνάμεις της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο και της Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στηρίζουν το 10ο εκπαιδευτικό συνέδριο της ΟΛΜΕ που γίνεται στα Γιάννενα  με θέμα του ρόλου του λυκείου και η τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση.
Πιστεύοντας βαθιά πως το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα για να παίξει το ταξικά προωθητικό του ρόλο αποτελεί αναγκαιότητα να παίξει με συνείδηση τον μορφωτικό και ιδεολογικό του ρόλο. Και όχι φυσικά  να παίζει τον ταξικά προδοτικό ρόλο που παίζει η ΓΣΕΕ, όπως είναι η νέα συλλογική  σύμβαση   εργασίας που αποδέχεται το μνημονιακό αντεργατικό πραξικόπημα.  

Επίσης πιστεύει πως είναι το χέρι των εργαζόμενων και των συνδικαλιστικών τους οργάνων να αναδείξουν τις τεράστιες δυνατότητες που κατέχουν με την βοήθεια και της επιστήμης και της τεχνολογίας για την αναμόρφωση της χώρας σε μια κατεύθυνση που  οι εργατικές και λαϊκές ανάγκες  θα παίζουν τον κύριο και καθοριστικό ρόλο.

Ταυτόχρονα συμμετέχουμε με αγωνιστικό παλμό στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.30 στα πλαίσια του 3μερου συνεδρίου. Αποτελεί όμως πολιτική αναγκαιότητα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με την συμμετοχή ευρύτερων κοινωνικών- πολιτικών  δυνάμεων και του εργαζόμενου λαού να μετατραπεί σε πανεργατικό- παλλαϊκό συλλαλητήριο, σε παλλαϊκός- πανεργατικός ξεσηκωμός ενάντια στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» που ψηφίζεται τις επόμενες μέρες , επικυρώνοντας την νέα μνημονιακή συμφωνία κυβέρνησης- ΕΕ. 
Ένα  πολυνομοσχέδιο «σκούπα» που θα περιλαμβάνει νέες μειώσεις μισθών και παράλληλα πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (κατάργηση τριετιών και ωριμάνσεων). Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, με τα ασφαλιστικά ταμεία στα όρια της χρεωκοπίας και νέες περικοπές για τις συντάξεις πείνας. Νομιμοποίηση του λοκ-άουτ και ασφυκτικό περιορισμό στα όρια της κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας (νέο άρθρο 4 με απόφαση για απεργία από την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζομένων σε μια επιχείρηση). Πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Καταστροφή των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων κάτω από τις επιταγές των ευρωπαϊκών πολυεθνικών γάλακτος. Μέτρα για την απελευθέρωση της τιμής των φαρμάκων, διάθεσή τους στα σουπερμάρκετ και τα βενζινάδικα, μεγάλες αυξήσεις των τιμών μέσα από την μονοπώληση της αγοράς, όπως σε όλες τις χώρες που επιλέχτηκαν αυτές οι πολιτικές. Και τέλος μεθοδεύσεις για ρύθμιση του χρέους με αλλεπάλληλες ιδιωτικοποιήσεις και ασφυκτική επιτροπεία για τα επόμενα 50 χρόνια, με την υπογραφή ενός νέου μεσοπρόθεσμου και την κατάργηση κάθε έννοιας λαϊκής/ εργατικής κυριαρχίας.
   
Μόνο με απεργίες και αταλάντευτους παλλαϊκούς- πανεργατικούς αγώνες, οικοδομώντας ένα ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, μπορούμε και θα ανατρέψουμε την αντιλαϊκή καταιγίδα. Μπορούμε να διώξουμε τους δυνάστες, την τρόικα, το μνημόνιο, την ΕΕ, να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου. 

Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο

Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: