Παρασκευή, Μαρτίου 21, 2014

Ο Γιάννης Θάνης και ο Βαγγέλης Νάνος σε κοινή συνέντευξη τύπου

Ο Γιάννης Θάνης, υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Πρέβεζας με την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών και ο Βαγγέλης Νάνος, υποψήφιος στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου, γνωστοποιώντας την κάθοδο των δύο συνδιασμών στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαϊου, την Πέμπτη 20 Μαρτίου στην παλιά λαϊκή αγορά στην Πρέβεζα.
Ο Γιάννης Θάνης ξεκίνησε βάζοντας το πολιτικό πλαίσιο της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών για τις δημοτικές εκλογές:
«Πρέπει να επισημάνουμε το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο μεσα από το οποίο θα πρέπει να δούμε την στάση μας στις αυτoδιοικητικές εκλογές.
Τα τελευταία χρόνια η λεγόμενη τοπική αυτοδιοίκηση ζει στη δίνη του Καλλικράτη. Ο «Καλλικράτης» αποτέλεσε  το μοχλό ενός συνολικότερου επανασχεδιασμού του κράτους με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων για την παραπέρα αύξηση της κερδοφορίας επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος των δυνάμεων  της εργασίας.
Αποτελεί το μνημόνιο στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ήρθε να κάνει πράξη τις πολιτικές της Ε.Ε-ΔΝΤ γιατί :
 Γενίκευσε τις ιδιωτικοποιήσεις (τώρα έχουν βάλει στο μάτι τα σκουπίδια) και την ανταποδοτική λειτουργία των Δήμων. Το κράτος πέρασε και θα περάσει αρμοδιότητες και υπηρεσίες στους υπερχρεωμένους Δήμους (παιδεία, υγεία), όχι για να «αποκεντρώσει» τις λειτουργίες του, αλλά για να φορτώσει ένα νέο δυσβάσταχτο κόστος στους εργαζόμενους.
Για τις τοπικές κοινωνίες η πραγματική τοπική λαϊκή αυτοδιοίκηση  οφείλει, κατά την δική μας γνώμη, να είναι ο πιο άμεσος συμπαραστάτης των πληττόμενων κοινωνικών στρωμάτων και των δημοτών απέναντι στην πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε, συμπαραστάτης  για να μπορέσει να  σταθεί όρθια η κοινωνία .
Επιβάλλεται η κατάργηση του Καλλικράτη, η συστράτευση και ο αγώνας για τη μετατροπή του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, από εντολοδόχο των κυβερνητικών επιλογών, σε ζωντανό πολιτικό κύτταρο της κοινωνίας
Η απάντηση απ’ τη μεριά  μας για μια  «άλλη λαϊκή τοπική αυτοδιοίκηση», είναι μια αυτοδιοίκηση που στηρίζεται στην αποκέντρωση με αιρετούς και ανακλητούς αντιπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και όχι  εκφραστής της κεντρικής αστικής εξουσίας. Μια αυτοδιοίκηση που θα στηρίζεται στη συλλογικότητα.
Μια αυτοδιοίκηση με λαϊκές συνελεύσεις, κυρίαρχες στη λήψη των αποφάσεων. Μια αυτοδιοίκηση με αυτονομία όπου η κρατική χρηματοδότηση να προσδιορίζεται με βάση τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας
Μια αυτοδιοίκηση όπου το εκλογικό σύστημα θα είναι η απλή, ανόθευτη αναλογική. Μια αυτοδιοίκηση που θα υπερασπίζεται όλες τις σύγχρονες εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις με αγώνες για ανατροπές σε όφελος του λαού ενάντια στη διαθεσιμότητα, τις μειώσεις μισθών  και τις απολύσεις (χαιρετίζουμε τη νίκη των σχολικών φυλάκων και την επιστροφή στη δουλειά, αποδεικνύοντας ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος).
Μια αυτοδιοίκηση με κοινωνικές δομές που  να καλύπτουν τις σύγχρονες και αυξημένες ανάγκες για όλους όσοι έχουν πληγεί από την καπιταλιστική κρίση, χωρίς προαπαιτούμενα και αποκλεισμούς. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, καμιά κατάσχεση  για χρέη πολιτών στις τράπεζες, κανένας άνθρωπος λαθραίος, κανένας άνθρωπος χωρίς πρόσβαση στην υγεία, την τροφή, την περίθαλψη , την παιδεία. Μια αυτοδιοίκηση που θα συμβάλλει στην αλληλεγγύη αποδεσμευμένη από τη λογική της ελεημοσύνης,
Μια αυτοδιοίκηση που οφείλει να συγκεντρώνει, να αξιοποιεί, να προάγει και να προβάλλει την ερασιτεχνική δημιουργία και την πολιτιστική αυτενέργεια.
Ως ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ δήμου Πρέβεζας καλούμε σε συσπείρωση και μαζική δράση για να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζόμενων, των επαγγελματιών που βάζουν λουκέτο, των χαμηλοσυνταξιούχων, των εκατοντάδων ανέργων, των νέων εργαζόμενων που βιώνουν τον καθημερινό μεσαίωνα της εκμετάλλευσης και της ελαστικής εργασίας. Η φωνή των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων που συνθλίβονται από τις συνεχείς αναθεωρήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και την ιδιωτικοποιημένη πλέον ΔΩΔΩΝΗ. Η κραυγή της νεολαίας που ασφυκτιά στο σχολείο και αντιμετωπίζει το φάσμα της ανεργίας.
 Αυτή η φωνή πρέπει να ακουστεί, αυτών των ανθρώπων η πάλη και ο αγώνας πρέπει να βγει στο προσκήνιο και να σπάσει την συναίνεση και την σικέ προεκλογική διαμάχη των επίσημων υποψήφιων δημάρχων και των διαχειριστών της τοπικής εξουσίας.
Με αυτό το πνεύμα καλούμε κάθε συμπολίτη να πάρει ισότιμα μέρος στην προσπάθεια μας, να στηρίξει την κίνηση και την δραστηριότητα μας και στη κάλπη, με στόχο να μετατρέψουμε τις ψήφους σε αγώνες. Ως ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θα δώσουμε τη μάχη για την εκπροσώπησή μας στο νέο δημοτικό συμβούλιο, έχοντας δεσμευτεί για την εναλλαγή των δημοτικών συμβούλων.
Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για έναν αξιοπρεπή αγώνα μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για μια Πρέβεζα που αξίζει να ζεις, να ονειρεύεσαι, να ερωτεύεσαι…..»

Με την σειρά του ο Βαγγέλης Νάνος, υποψήφιος του περιφερειακού ψηφοδελτίου της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Νίκο Ζήκο,  δήλωσε:
«Οι Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, αποτελούν κρίσιμη και συνολική πολιτική μάχη με τεράστια σημασία.
Η  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θα δώσει  τη μάχη των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών, με συνολικό αντικυβερνητικό, αντιΕΕ, αντιδιαχειριστικό  πολιτικό περιεχόμενο, ενάντια στο κράτος, τις Περιφέρειες και τους Δήμους του. Για την επιβίωση και τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων της πόλης και του χωριού, με την αντικαπιταλιστική ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου.
Το προηγούμενο διάστημα επιλέξαμε να είμαστε παρόντες στο κίνημα και να μιλάμε με τη φωνή των διεκδικήσεων του λαού και όχι των τεχνοκρατών-πλασιέ των ΕΣΠΑ.
Παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους  και τη νεολαία στο μαζικό λαϊκό κίνημα, για :
-Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου στις Περιφέρειες, στους Δήμους και στην κοινωνία και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.
-Για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας με διαγραφή του χρέους, με κατάργηση Μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και εφαρμοστικών  νόμων.
-Κατάργηση του Καλλικράτη, πάλη ενάντια στο τοπικό κράτος, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, για θεσμούς λαϊκής οργάνωσης – δημοκρατίας (λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα κ.ά.). Πάλη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.
-Αγώνα ενάντια στο τοπικό αλλά και το μεγάλο κεφάλαιο, στην ανταποδοτικότητα – ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και Περιφερειών. Όχι στην παραχώρηση των δημόσιων έργων σε ΣΔΙΤ για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεργολάβοι.
-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση και παντού. Όχι στις απολύσεις προσωπικού ,όχι στις διαθεσιμότητες και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις. Εναντιωνόμαστε στο εμπόριο ελπίδας των 5μηνων συμβάσεων των ΜΚΟ με 400 ευρώ.
-Πάλη ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, άρνηση και ανυπακοή στις δεσμεύσεις  και οδηγίες της, σε σύνδεση με τη συνολική πάλη για ρήξη και αποδέσμευση από Ευρώ και ΕΕ.
Στις εκλογές του  Μαΐου η Αριστερή Παρέμβαση θα συμμετάσχει ενισχυμένη και διευρυμένη. Για να παλέψει από καλύτερες θέσεις, μέσα και έξω από το Περφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο, για τα συμφέροντα των εργαζομένων της πόλης και του χωριού. Με τους αγώνες μας, πριν, μετά και στις εκλογές θέλουμε να συμβάλουμε στην καταδίκη, ήττα και συντριβή του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της ακροδεξιάς – φασιστικής εφεδρείας τους (Χρυσή-Εθνική Αυγή ή όποιο όνομα και αν έχει), στη συνολική καταδίκη της ΕΕ, σε αποτελεσματικούς και νικηφόρους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, στην ενίσχυση του μετώπου της αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ, ανατρεπτικής Αριστεράς, στην αντικαπιταλιστική επαναστατική ανατροπή και προοπτική».

http://arpapreveza.info/2014/03/21/%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5/

Δεν υπάρχουν σχόλια: