Παρασκευή, Μαρτίου 21, 2014

Δήλωση του υποψηφίου περιφερειάρχη Νίκου Ζήκου για το φρέσκο γάλα



Δεν μας ξεγελάνε οι παλινδρομήσεις των βουλευτών όπως ο κ. Κασσής στο θέμα του γάλακτος, ούτε της τρόικας και του κ. Χατζηδάκη να καταργήσει ουσιαστικά το φρέσκο γάλα στην Ελλάδα, για χάρη των πολυεθνικών και εις βάρος των παραγωγών, αλλά και των καταναλωτών που πίνουν ένα γάλα 10 ημερών ως φρέσκο.  Που θα συνεχίσουν να πίνουν ακριβό το γάλα, πληρώνοντας το ως φρέσκο.
 Αυτή είναι η Ε.Ε., αυτός ο καταστροφέας της παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα, τώρα ήρθε να μας επιβάλλει εντελώς αντιεπιστημονικά και κόντρα σε κάθε λογική, εκτός από αυτή του κέρδους, κριτήρια για το γάλα που θα πίνουμε.
Το γάλα υψηλής παστερίωσης δεν κυκλοφόρησε χτες στην Ελλάδα. Έχει χρόνια που κυκλοφορεί, απλά η κατανάλωση δεν είναι μεγάλη. Είναι γάλα περιορισμένων δυνατοτήτων, σε σχέση με το φρέσκο γάλα.
Πέραν από τις μειώσεις στους παραγωγούς, η εξέλιξη αυτή θα καταστρέψει τελείως ολόκληρη την παραγωγή στην Ελλάδα. Αν ο κ. Κασσής ήθελε να μην περάσει αυτή η καταστροφική ρύθμιση, ας μην μπαινόβγαινε στο ΠΑΣΟΚ και ας μην μας έλεγε ότι πρόκειται περί «εθνικής υπόθεσης» γιατί την ίδια στιγμή που δυσανασχετεί για το φρέσκο γάλα, ετοιμάζεται να ψηφίσει άλλη μια ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Τι έχει να πει αλήθεια γι αυτά ο περιφερειάρχης Καχριμάνης, αλλά και η διάδοχη παράταξη των Κασσή-Αργύρη που πίσω της, βρίσκονται οι ίδιοι άνθρωποι και πάλι; Άνθρωποι και δυνάμεις που ξεπούλησαν την ΔΩΔΩΝΗ και κατέστρεψαν τους κτηνοτρόφους.  
Φρέσκο, είναι το γάλα του παραγωγού. Όχι το γάλα της τρόικας και των πολυεθνικών.  Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής και των γαλακτοπαραγωγών, και την απειλή για τη σωστή διατροφή και τη δημόσια υγεία επειδή ο Χατζηδάκης, η τρόικα, η ΕΕ και τ

ΝΙΚΟΣ ΖΗΚΟΣ

Υποψήφιος περιφερειάρχης με την  Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: