Τρίτη, Μαρτίου 18, 2014

Κάτω τα χέρια από την περιουσία του λαού

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καθώς και οι εντολοδόχοι της τρόικας και της ΕΕ. Αυτοί  που εφαρμόζουν την πιο σκληρή- αντιλαϊκή πολιτική  των τελευταίων ετών, πουλάνε τη ΔΕΗ και μαζί της, πουλάνε και τα φράγματα «Πουρνάρι Ι» και «Πουρνάρι ΙΙ» στον Άραχθο. 
Ενώ στις πλάτες των κάτοικων, δίχως την δική του έγκριση και συμμετοχή, σε βάρος των οικολογικών παραμέτρων και των τοπικών οικονομικών αναγκών,  επιχειρούν να φτιάξουν μια σειρά από ιδιωτικά φράγματα, όπως είναι το σχεδιασμένο φράγμα Αβαρίτσας. 
 
Δεν έχουν μάθει ακόμα ότι από τον Άραχθο δεν πρόκειται να περάσουν ποτέ; Αφού προσπάθησαν στο παρελθόν να δημιουργήσουν φράγματα σε προστατευόμενες περιβαλλοντικά περιοχές με τη ψευτοδικαιολογία της ανάπτυξης, τώρα θέλουν να πουλήσουν τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ, παραχωρώντας όχι μόνο τις ενεργειακές πηγές, αλλά και τη διαχείριση του νερού σε ιδιώτες.
 
Ο τομέας των εναλλακτικών ανανεώσιμων πηγών, η διαχείριση του νερού αντί να αποτελεί πεδίο δημόσιων επενδύσεων, σε πανευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα χαρίζεται στο κεφάλαιο για να βγει από την κρίση του. Το αποτέλεσμα είναι τόσο το νερό, όσο και οι ανανεώσιμες πηγές να εμπορευματοποιούνται και να κοστίζουν πανάκριβα στον εργαζόμενο λαό.   
 
Καλά θα κάνει η  περιφερειακή αρχή καθώς και η  αντιπολίτευση να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να σταματήσουν τις υπεκφυγές τύπου «πουλήστε ό,τι άλλο θέλετε, εκτός από το Πουρνάρι». Οι ντόπιοι τοποτηρητές της κυβέρνησης, της τρόικας και της ΕΕ στο προεκλογικό φόντο  το «παίζουν» αντιπολίτευση, με τον πλέον χυδαίο τρόπο που υπάρχει.
 
 Λένε:  «πουλήστε τη ΔΕΗ, αλλά όχι το Πουρνάρι» γιατί οι εκλογές πλησιάζουν. Ας μην ξεχνάμε πως το ίδιο έλεγαν και για την ΔΩΔΩΝΗ, να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, εκτός από την  «ακρόπολη της Ηπείρου». Την συνέχεια την γνωρίζουμε, την συνέχεια την ζούμε.
 
Κάτω τα χέρια από το «πουρνάρι».  Κάτω τα χέρια από την «ΔΕΗ». Κάτω τα χέρια από την δημόσια περιουσία.  Η ΔΕΗ να παραμείνει κρατική, καλύτερα δημόσια,  κάτω από  εργατικό έλεγχο. Αγωνιζόμαστε μαζί με τον εργαζόμενο λαό όλες οι «ΔΕΚΟ» να ξαναγίνουν δημόσιες, κάτω από εργατικό έλεγχο.  Γιατί μόνο κατά αυτόν τον τρόπο, ο εργαζόμενος λαός  θα έχει φτηνό ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία.  Γιατί μόνο έτσι ο ευρύτερος και ο στενός δημόσιος τομέας  θα μετατραπεί σε ένα πραγματικά παραγωγικός τομέας. Συμβάλλοντας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην αποτελεσματική μείωση της ανεργίας.         
 
Να καταργηθούν άμεσα τα χαράτσια στους λογαριασμούς, να εκπαραθυρωθούν οι ιδιώτες από τους διαγωνισμούς, χωρίς αποζημιώσεις. Να γίνουν επενδύσεις στην έρευνα και την εφαρμογή των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.
 
Δεν έχουμε όμως καμία αυταπάτη πως αυτοί οι περιφερειακοί, και εθνικοί τοποτηρητές της ΕΕ θα κάνουν κάτι διαφορετικό από τι έπραξαν για την ΔΩΔΩΝΗ. Χρειάζεται λαϊκός ξεσηκωμός, ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης του κεφαλαίου και της ΕΕ. Χρειάζεται να ενισχυθεί η αντικαπιταλιστική αριστερά για να οργανωθεί ο λαϊκός ξεσηκωμός  που θα οδηγήσει στην έξοδος από την ΕΕ και το ευρώ. Εξασφαλίζοντας την πραγματική λαϊκή κυριαρχία, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις  ο πλούτος και η εξουσία να περάσουν στα χέρια των εργαζόμενων.     
 
Ιωάννινα 17/2/2014
    
η περιφερεική κίνηση

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

υποψήφιος περιφερειάρχης: ΝΙΚΟΣ ΖΗΚΟΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: