Δευτέρα, Μαΐου 05, 2014

Αντεργατικές ως το μεδούλι οι παρατάξεις Γκόντα- Μπέγκα



Οι παρατάξεις Γκόντα-Μπέγκα κάθε μέρα, κάθε λεπτό επιβεβαιώνουν ότι δεν θέλουν τίποτε περισσότερο από το να διαχειριστούν την εξουσία στο Δήμο ως διαχειριστές των πιο νεοφιλελεύθερων και αντιλαϊκών πολιτικών που υπάρχουν.


Ο κ. Γκόντας με το πρόγραμμα που παρουσιάζει μοιάζει με ένα καταπιεσμένο νεοφιλελεύθερο, που του επιτρέπουν ξαφνικά να διαλύσει και να ξεπουλήσει τα πάντα. Επιβεβαιώνει κάθε στιγμή πως είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στα Γιάννενα, παρέα φυσικά με τη συμμαχία Μπέγκα-Κολόκα, με την παράταξη των τελευταίων να  υποθάλπει κάθε αντιεργατική αντίληψη που προάγει από τα έδρανα της βουλής και η πρώην δημοτικής σύμβουλος του κ. Γκόντα, Άννα Ασημακοπούλου.


Υπόσχεται ιδιωτικοποιήσεις των πάντων, «αξιολογήσεις» από ιδιωτικούς οίκους στους εργαζόμενους του Δήμου, υπόσχεται εργασία μόνο… εθελοντική, προετοιμάζει για αυτά που ξεκίνησε ως δήμαρχος των ιδιωτικών συμφερόντων και των ΜΑΤ στο Ξενία, με τις προκατασκευασμένες μηνύσεις κατά αγωνιστών.  Παράλληλα, χρησιμοποιεί τον πιο ακροδεξιό και επικίνδυνο λαϊκισμό της υπόσχεσης και του «εγώ είμαι εδώ» που οδήγησε στις απολύσεις από τη δημοτική αρχή Φίλιου (και αυτοί με τα ΜΑΤ, οι ομοιότητες είναι αδίστακτες) εκατοντάδες εργαζόμενους του Δήμου.

Δεν θα κουραστούμε να το λέμε γιατί εκεί βρίσκεται το ρεζουμέ, γιατί εκεί βρίσκονται οι απαντήσεις: Οι εργαζόμενοι και τα αλλά καταπιεσμένα  στρώματα  θα απελευθερωθούν όταν και εφόσον κατακτήσουν  τα μέσα παραγωγής από τους κεφαλαιοκράτες. Τότε μόνο θα ζήσουν σε έναν ανθρώπινο κόσμο,  φτιαγμένο ισότιμα και δημοκρατικά για όλους και όλες.

 Δεν πρέπει και δεν μπορεί  να  τους χαριστεί κανείς, ούτε στο κεντρικό, ούτε στο τοπικό επίπεδο. Μια ματιά στα προγράμματα των παρατάξεων θα πείσει και τον πιο δύσπιστο. Είναι εχθροί του λαού, εχθροί των εργαζόμενων. Στις κάλπες και στους αγώνες μαύρο στις παρατάξεις Γκόντα-Μπέγκα.

 Αυτοί είναι μερικοί καλοί λόγοι για να επιλέξουν οι πολίτες την Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στις 18 Μάη. Για να τους δείξουμε ότι οι μελλοντικές κοινωνίες δεν θα φτιαχτούν στο πρότυπο της ζούγκλας του καπιταλισμού ή της διαχείρισης του, που προάγει και η κοινοβουλευτική αριστερά, αλλά με τον αγώνα των εργαζόμενων και τους όρους των ανθρώπων. Αγώνας για την ανατροπή του καπιταλισμού και των πολιτικών του πατρώνων.  Το μπορούμε, ας το πράξουμε…, γιατί εμείς παράγουμε το πλούτο που υπάρχει.

Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: