Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2011

Ανακοίνωση της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την απεργία στις 10 Φλεβάρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ

Την στιγμή που πολτοποιείται κάθε έννοια εργατικού και κοινωνικού δικαιώματος, την στιγμή που δεκάδες κολασμένοι μετανάστες πνίγονται στο Ιόνιο και στον Έβρο και εκατοντάδες λιμοκτονούν σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα, οι ματωμένες κατακτήσεις της εργατικής τάξης ρίχνονται στο καιάδα των επιταγών της χούντας κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ, στο νομό μας έχουμε μια πραγματική καταιγίδα απολύσεων.   

Απολύσεις συμβασιούχων στο Δήμο Ιωαννιτών και σε εκατοντάδες επιχειρήσεις στο νομό μας. Τα επίσημο στοιχειά μιλάνε για 14% του εργατικού δυναμικού αλλά φοβούμαστε πως τα πραγματικά στοιχεία είναι κατά πολύ αυξημένα. Ένα είναι σίγουρο: Σε κάθε εργατική οικογένεια έχουμε τουλάχιστον ένα άνεργο και σε πολλές δυο, ενώ και όσοι εργάζονται, συχνά έχουν να πληρωθούν μήνες και επίσης συχνότερα παίρνουν λιγότερα από τι λένε οι κλαδικές συμβάσεις τους.

Την καταιγίδα απολύσεων και των απλήρωτων εργαζόμενων ακολουθεί η καταιγίδα των αυξήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης, αυξήσεις στην ΔΕΗ, στα καύσιμα, στις μεταφορές,  στα τρόφιμα, με την αύξηση του ΦΠΑ, δηλαδή της άμεσης φορολογίας, της πλέον άδικης φορολογίας, να παίζει το δικό της καθοριστικό ρόλο στην εκτίναξη του κόστους της ζωής, επιβαρύνοντας τα είδη λειψά και κακορίζικα εργατικά  βαλάντια.


Μέσα σε αυτό το δραματικό για τον εργαζόμενο και την εργατική τάξη τοπίο πραγματοποιήθηκε  στις 17 Δεκέμβρη η συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού κέντρου Γιαννίνων, με σκοπό να παρθούν αποφάσεις για την  περαιτέρω οργάνωση του αγώνα των εργαζόμενων.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ τηρώντας την δέσμευση της για ένα πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης και με ενωτικό ταξικό πνεύμα κατέθεσε από κοινού μαζί με το ΠΑΜΕ πρόταση για απεργία στις 10 Φλεβάρη. Σε πανελλαδικό συντονισμό με δεκάδες ταξικά εργατικά σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες που ήδη έχουν αποφασίσει σε απεργία για τις 10 Φλεβάρη.

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ, πιστοί ακόλουθοι του κυβερνητικού συνδικαλισμού και της ΓΣΕΕ διαφώνησαν, αρνούμενοι να οργανώσουν και να συντονίσουν τον αγώνα των εργαζόμενων. Ενώ ας σημειωθεί η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ απουσία της ΔΑΚΕ που ενώ δημαγωγεί στο δημοτικό συμβούλιο, στηρίζοντας τάχα τους απολυμένους συμβασιούχους του Δήμου, όταν καλείται να αποφασίσει κινητοποιήσεις για την ενεργητική και αποτελεσματική στήριξη των εργαζόμενων απέχει επιδεκτικά και ένοχα. 

Οι δυνάμεις της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ θα δώσουν όλο τους το «είναι»  για να πετύχει ο αγωνιστικός ταξικός συντονισμός σωματείων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών. Για να γίνει απεργιακός σεισμός στις 10 Φλεβάρη!!!!!
 Για να βρουν ΑΜΕΣΑ το δίκαιο τους οι απολυμένοι του Δήμου Ιωαννιτών, όπως το βρήκαν οι εργάτες από την Σενεγάλη και του πρώην Ατλάντικ.
Για να εκφραστεί με τρόπο ταξικό και αποτελεσματικό η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης προς τα πιο καταπιεσμένα τμήματα της, δηλαδή τους μετανάστες. Είναι άλλωστε ο μόνος δρόμος για να μην διαχυθεί το ρατσιστικό δηλητήριο στο σώμα της εργατικής τάξης που θα είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω διάσπαση της και τον εμφύλιο πόλεμο στο εσωτερικό της
Για την δημιουργία ενός νικηφόρου εργατικού κινήματος στα χέρια των εργαζόμενων και των συνελεύσεων τους  που θα συντρίψει την αντεργατική και αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ.

Που θα διεκδικεί άμεσα: πάγωμα και μείωση τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, μείωση του ΦΠΑ σε αυτά.
Αύξηση μισθών- 1400 € βασικό μισθό- μείωση ωρών εργασίας- 35ωρο-5μερο-7ωρο. Μη εφαρμογή επιχειρησιακών συμβάσεων, νέες κλαδικές συμβάσεις εργασίας, κατάργηση της ελαστικής εργασίας.
Επίδομα ανεργίας ίσον με το κατώτερο μισθό για όσο διαρκεί η ανεργία.
Μονιμοποίηση των μεταναστών, πολιτικό άσυλο σε όσους το δικαιούνται, ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα σε  ντόπιους και ξένους εργάτες.


ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ; ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΕΠΕΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ Ή ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΤΕ;

sufired είπε...

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΤΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ