Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2011

Η χούντα στην Ηγουμενίτσα – Ενημέρωση από πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες (29/01)


Γύρω στα 400 άτομα διαδήλώσαν σήμερα στην Ηγουμενίτσα, μετά από πανελλαδικό κάλεσμα τοπικών αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων για αλληλεγγύη στους μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει κοντά στην πόλη και βάλλονται καθημερινώς από τους (στρατό)μπάτσους – συνοροφύλακες του σύγχρονου ελληνικού και ευρωπαϊκού απαρτχάιντ.

Η δυναμική και περιφρουρημένη πορεία κατευθύνθηκε προς το σημείο που βρίσκονται οι μετανάστες λίγο έξω από την πόλη, ενώ όλες τις προηγούμενες μέρες είχαν συγκεντρωθεί από τους συμμετέχοντες υλικά (κουβέρτες, σκεπάσματα, ρούχα κτλ.) τα οποία θα βοηθούσαν τους μετανάστες να αντέξουν τις δύσκολες συνθήκες ζωής που αντιμετωπίζουν στο ευρωπαϊκό βασίλειο της «ισότητας», της «ελευθερίας» και της δημοκρατίας, που συνηθίζεται να αποκαλείται Ελλάδα.
Η πορεία ήταν από την αρχή προκλητικά περικυκλωμένη (σε σχήμα Π) από 6-7 διμοιρίες, που είχαν έρθει για την αντιμετώπιση του σύγχρονου εσωτερικού εχθρού (μετανάστες και αλληλέγγυους) από διάφορες πόλεις της ελληνικής επικράτειας. Στην επιστροφή της πορείας και σε μικρή απόσταση από τον χώρο του κοινωνικού ασύλου που εμπερικλείει το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, οι μπάτσοι, με προφανείς εντολές εξ’ άνωθεν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να διαλύσουν την πορεία, έβγαλαν τα γκλομπς κι άρχισαν να βαράνε κόσμο στον ψαχνό, ενώ έριξαν κι ουκ ολίγα χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Η περιφρούρηση της πορείας αμύνθηκε, αλλά η πορεία διαλύθηκε και πολύς κόσμος έτρεξε προς το κοινωνικό άσυλο. Οι μπάτσοι προσήγαγαν 10 άτομα, ενώ πάνω από 5 άτομα (ανάμεσα τους και μαθητές) τραυματίστηκαν από την άγρια επίθεση του αστυνομικού στρατού της δημοκρατίας και νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο (απ’ ότι φαίνεται θα εξέλθουν όλοι σήμερα). Τρεις από τους 10 προσαχθέντες αφέθηκαν μετά από λίγο, ενώ στους υπόλοιπους οι μπάτσοι απειλούσαν να φορτώσουν κατηγορίες για ξυλοδαρμό αστυνομικού (κρατική ορολογία για την περιφρούρηση της διαδήλωσης) και για κάποιες φθορές σε ένα αυτοκίνητο.
Ο υπόλοιπος κόσμος συγκεντρώθηκε στο εσωτερικό του ΤΕΙ και δήλωσε ότι δεν θα αποχωρήσει, αν δεν αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες της διαδήλωσης. Οι μπάτσοι άρχισαν ένα χόμπι που δείχνουν να αγαπάνε τελευταία, τις «διαπραγματεύσεις», ή αλλιώς τους εκβιασμούς ότι δεν πρόκειται να αφήσουν τους 7 προσαχθέντες αν δεν αποχωρήσουν οι διαδηλωτές από το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, για να επιστρέψουν στις πόλεις από τις οποίες προέρχονται. Ο κόσμος παρέμεινε συγκεντρωμένος στον χώρο του κοινωνικού ασύλου φωνάζοντας συνθήματα, ενώ στο ΤΕΙ έφτασε και μια μικρή πορεία αλληλεγγύης, αποτελούμενη από μέλη αριστερών οργανώσεων.
Τελικά, οι μπάτσοι κατάλαβαν ότι μάλλον θα ήταν καλύτερα να κόψουν τους εκβιασμούς κι άφησαν χωρίς κατηγορίες και τους υπόλοιπους 7 διαδηλωτές. Αυτή την στιγμή ο κόσμος αποχωρεί προς τα λεωφορεία.
Το πρόσωπο του χρεοκοπημένου ελληνικού κράτους γίνεται όλο και πιο ολοκληρωτικό και φαινομενικά πιο ισχυρό. Δεν κρύβει όμως τον πανικό του για τον ιό των εξεγέρσεων που μεταδίδεται αστραπιαία στις χώρες της Μεσογείου, πανικό που στην περίπτωση του έχει να κάνει με την δυναμική του κοινού αγώνα ντόπιων και ξένων προλετάριων. Αλληλεγγύη στους μετανάστες.
Πηγή: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: