Τρίτη, Ιανουαρίου 25, 2011

Δήλωση-πρόταση της ΔΡΑΣΥ προς το δημοτικό συμβούλιο.



Η παράταξή μας εκφράζει την έντονη ανησυχία της αλλά ταυτόχρονα και την διαμαρτυρία της για τον μεροληπτικό τρόπο με τον οποίο καλύφτηκαν ειδησιογραφικά οι εργασίες του πρώτου έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.

Από σημαντικό μέρος των ΜΜΕ αποσιωπήθηκε η υποβαθμίστηκε η πολιτική παρέμβαση της παράταξής μας, ενώ επικεντρώθηκε και αναδείχτηκε μονομερώς η αντιπαράθεση μεταξύ της νυν και της πρώην δημοτικής αρχής.
Μα ΜΜΕ ανεξάρτητα των όποιων πολιτικών ή άλλων επιρροών είναι αποδέκτες δεν δικαιούνται να ακρωτηριάζουν την δημοσιογραφική ενημέρωση την οποία είναι ταγμένα να υπηρετούν με αντικειμενικότητα.
Θεσμικό χρέος των ΜΜΕ ήταν, με επαγγελματική υπευθυνότητα και δημοκρατική ευαισθησία, να ενημερώσουν τους συμπολίτες για όσα εκφράσθηκαν στα πλαίσια ενός δημόσιου χώρου όπως είναι το δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα όταν η μετάδοση του ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος γίνεται μέσω δημόσιων συχνοτήτων.
Το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου έχει υποχρέωση άμεσα με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να διασφαλίσει την αντικειμενική ενημέρωση του λαού της περιοχής μέσω της ισότιμης προβολής των πολιτικών θέσεων και παρεμβάσεων του συνόλου των πολιτικών παρατάξεων.
Πρότασή μας είναι, με δαπάνες του δήμου, οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να αναμεταδίδονται ζωντανά από τα τοπικά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης εναλλάξ. Επίσης το δημοτικό ραδιόφωνο να αναμεταδίδει τις κυριότερες παρεμβάσεις των εκπροσώπων των παρατάξεων.
Το δημοτικό συμβούλιο καλείται με ομόθυμη απόφασή του να αποκρούσει κάθε προσπάθεια χειραγώγησης της λαϊκής συνείδησης από όπου και αν αυτή προέρχεται, και να προασπίσει το δημόσιο χώρο του δημοτικού συμβουλίου ως βήμα ελεύθερης δημοκρατικής διακίνησης και διαπάλης των ιδεών.

Γενάρης 2011.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: