Παρασκευή, Ιανουαρίου 28, 2011

Αλληλεγγύη στους μετανάστες- Κάτω τα χέρια απο το άσυλο


Δεν κατανοούμε γιατί η παρουσία των μεταναστών- απεργών πείνας σε ένα πανεπιστημιακό χώρο ήταν ποινικά κολάσιμη πράξη και μάλιστα κακουργηματικής φύσεως, κάτι που θα δικαιολογούσε την άρση του ασύλου. Όπως έπραξε λογού χάρη η πρυτανεία της Νομικής.
Ας σημειωθεί πως οι μετανάστες διαμαρτύρονται ειρηνικά με λογικές μη-βίας χρησιμοποιώντας το ίδιο τους το σώμα διεκδικώντας τα αυτονόητα: Νομιμοποίηση, ίσα εργασιακά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως και αυτοί ως τμήμα της εργατικής τάξης έκτισαν με πολύ ιδρώτα και λίγα λεφτά την πάλαι ποτέ «ισχυρή Ελλάδα», για να κάνουν τώρα πάρτι οι τράπεζες και οι καπιταλιστές.

Δεν κατανοούμε που παρεμπόδιζε την λειτουργία του Πανεπιστήμιου η παρουσία των αγωνιζόμενων μεταναστών. Το συγκεκριμένο κτήριο στην παρούσα στιγμή δεν χρησιμοποιείται. Ποιος και γιατί καλλιεργεί τα ξενοφοβικά σύνδρομα και μάλιστα χρησιμοποιώντας το πανεπιστήμιο χώρο υποτίθεται ανοικτού σε ιδέες, αντιλήψεις και απελευθερωτικές πρακτικές τι θέλει να πετύχει σε συνεργασία με το μαύρο μέτωπο: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Σαν μια πρόβα οικουμενικής κυβέρνησης ακούγεται που θα εφαρμόσει ένα σκληρό αντιλαϊκό και αντεργατικό πρόγραμμα, ποινικοποιώντας κάθε μη θεσμική αντίδραση.
Με τα ΜΜΕ να πουλάνε χοντρά και με το αζημίωτο τα ρατσιστικά ξενοφοβικά σύνδρομα, με ολοφάνερο στόχο να συμβάλουν και αυτά στην πολυδιάσπαση των εργαζόμενων. ΕΧΡΘΡΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΖΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟς ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΛΑΔΙ Η ΕΕ, ΤΟ ΔΝΤ, Η ΤΡΟΙΚΑ, Η ΚΟΥΣΤΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΜΙΖΑΔΟΡΩΝ ΤΗΣ ΖΙΜΕΝΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ.
Το άσυλο δεν είναι μόνο για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, το άσυλο είναι σημείο αναφοράς και προπύργιο λαϊκών αγώνων. Στο πολυτεχνείο και στην Νομική επί χούντας δεν υπήρξε μόνο απαγόρευση ιδεών αλλά ήταν προπύργιο αγώνα για να πέσει η χούντα. Το μαζικό κίνημα και η αριστερά θα πρέπει όχι μόνο να υπερασπίσουν το άσυλο αλλά να διευρύνουν την λογική του και σε άλλους τόπους και χώρους του κοινωνικού γίγνεσθαι.
Έτσι όσο και αν θέλουμε να κατανοήσουμε κάποιους προβληματισμούς κάποιων δυνάμεων δεν πιστεύουμε πως στην εξέγερση του ελληνικού λαού που έρχεται δεν θα σπάσει τζάμι και δεν θα ανοίξει μύτη. Πόσο μάλλον που αυτό μπορεί να είναι επιλογή της χούντας που μας κυβερνά για να προλάβει επικίνδυνες εξελίξεις για αυτήν.
Θεωρούμε μια μικρή νίκη των μεταναστών και του λαϊκού κινήματος αλληλεγγύης την μη είσοδο στην Νομική των δυνάμεων καταστολής. Η αποφασιστικότητα και άμεση κινητοποίηση του κόσμου της αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα έφερε το θετικό της αποτέλεσμα, όπως συνέβη και λίγο καιρό πριν στα Γιάννενα με τους Σενεγαλέζους. Αποφασιστικότητα, δυναμισμός και μαχητικότητα ενισχύουν την θέση πως δεν θα περάσει εύκολα ο σχεδιαζόμενος εκφασισμός της Ελληνικής κοινωνίας από την χούντα κυβέρνησης- ΝΔ—ΛΑΟΣ-ΔΝΤ-ΕΕ.
Υπερασπιζόμαστε με κάθε μέσο και τρόπο τον δίκαιο αγώνα των μεταναστών που είναι και δικός μας αγώνας. Είτε πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες που ζητάνε τα ίδια δικαιώματα με τους Έλληνες εργάτες, είτε για πολιτικούς πρόσφυγες που διώκονται για την πολιτική τους δράση, είτε είναι πρόσφυγές από περιοχές που ο ιμπεριαλισμός και μείς αντάμα μέσω ΝΑΤΟ, βομβαρδίζει και καταστρέφει.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2
  • ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ- ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΦΡΑΚΤΕΣ
- ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
- ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ

ΔΡΑΣΥ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: