Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2011

ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Μετά την ματαίωση της προγραμματισμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου λόγω της κατάληψης του δημαρχείου από τους απολυμένους συμβασιούχους  ο δήμαρχος κ. Φ. Φίλιος κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων για ενημέρωση.

Αφού αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης των συμβασιούχων επέρριψε τις ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία πράγματι τους ενέπαιξε και τους παγίδευσε πολιτικά αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες που σήμερα αντιμετωπίζουν.

Ο ίδιος εστιάζοντας αποκλειστικά στη νομική πλευρά του ζητήματος μετέθεσε την όλη υπόθεση σε κεντρικό επίπεδο, αρνούμενος να αναλάβει την δική του πολιτική ευθύνη επίλυσης του κρίσιμου προβλήματος με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων που για χρόνια κάλυπταν διαρκείς και πάγιες ανάγκες.

Για να δικαιολογήσει μάλιστα την ανεύθυνη αντεργατική του επιλογή επικαλέστηκε τον εκμαυλιστικό και ρουσφετολογικό χαρακτήρα των προσλήψεων γεγονός που αποτελεί πάγια πρακτική της κεντρικής και τοπικής εξουσίας της άρχουσας τάξης.

Τέλος επικαλούμενος τις επείγουσες προτεραιότητες για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου πρότεινε η συνεδρίαση να γίνει σε χώρο εκτός δημαρχείου.

 Στην προφανή του αδυναμία να στηρίξει την απαράδεκτη αυτή πρόταση και επιδιώκοντας να προσδώσει κάποια νομιμοφάνεια στο αντιδημοκρατικό ολίσθημά του επικαλέστηκε τον αντιλαϊκό Καλλικράτη που όπως είπε προβλέπει ακόμη και  τέτοιες λειτουργίες !!! 

Η παράταξή μας  στηλιτεύοντας άμεσα αυτήν την «εν κρυπτό» συνεδρίαση απέρριψε κατηγορηματικά την πρωτάκουστη πρόταση και ζήτησε να προταχτεί το ζήτημα των συμβασιούχων στην Η.Δ ή ακόμη και να πραγματοποιηθεί έκτακτο  δημοτικό συμβούλιο όπως και τελικά αποφασίστηκε.

Στη συνέχεια αφού δηλώσαμε την συστράτευση της ΔΡΑΣΥ στο δίκαιο  αγώνα των εργαζομένων και αναδείξαμε τις βαριές ευθύνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής, καλέσαμε τον κ. Φίλιο και την παράταξή του να  αναλάβουν τις δικές τους πολιτικές ευθύνες δρομολογώντας τις  αναγκαίες διαδικασίες  για την μονιμοποίηση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων.

Τονίσαμε δε ότι στη κρίσιμη αυτή συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση μέσω του αντιδραστικού Καλλικράτη επιχειρεί να τσακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, κρίνεται  η πολιτική στάση  και το αίσθημα της ευθύνης όλων μας απέναντι στους συμπολίτες που μας εμπιστεύτηκαν.

Οι απαράδεκτοι υπαινιγμοί του δημάρχου ότι η παρακώλυση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου από τη δίκαιη και ιερή αγωνιστική κινητοποίηση των υπό απόλυση εργαζομένων αποτελεί ποινικά κολάσιμη πράξη τον οδηγεί σε σκοτεινές ατραπούς, ατραπούς που τον εντάσσουν στις δυνάμεις που αντιστρατεύονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών της πόλης μας.

Θα θέλαμε τέλος να δηλώσουμε ότι η παράταξη μας χαιρετίζει την αγωνιστική στάση του δημάρχου της Στυλίδας που αγνοώντας τις συνέπειες υπερασπίστηκε περήφανα και παλικαρίσια το δικαίωμα των συνδημοτών του να μην πληρώνουν το χαράτσι των διοδίων και έδειξε  με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον τίμιο και αταλάντευτο δρόμο του αγώνα.
               
12 Γενάρη 2011

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: