Πέμπτη, Ιανουαρίου 13, 2011

Για τους πυροβολισμούς ενάντια σε μετανάστες στην Ηγουμενίτσα

 Θεωρούμε ως ΗΘΙΚΟ  ΑΥΤΟΥΡΓΟ της νέας δολοφονικής απόπειρας ενάντια σε μετανάστες που έγινε στην Ηγουμενίτσα, την κυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικας, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Καταγγέλλουμε τη ρατσιστική, δολοφονική, ακροδεξιά πολιτική του υπουργού εκδίωξης του πολίτη, που έχει στόχο τους  κολασμένους, δίχως πατρίδα και μέλλον, μετανάστες.

Μια πολιτική που θέλει να κτίσει νέα Νταχάου, που σηκώνει φράκτες και τείχη για να κλείσει έξω τα ταξικά αδέλφια μας, τους μετανάστες, που διωγμένοι από τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, την φτώχεια, την πείνα και την δίψα, ψάχνουν μια πιο φιλόξενη γη στην αναπτυγμένη και τάχα δημοκρατική Ευρώπη.
Η Ευρώπη όμως των Παπανδρέου και των Σαρκοζί, ξεχνώντας τα  ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφότητας που δήθεν την καθόρισαν, εκμεταλλεύεται στυγνά τους μετανάστες, είτε ως φτηνό εργατικό δυναμικό για να ρίχνουν τα μεροκάματα, είτε ως κολασμένους στα όρια της απόγνωσης για να φοβίζουν τους ήδη τρομαγμένους από την κρίση κατοίκους της.  
Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ακροδεξιού ΛΑ.Ο.Σ. οπλίζει το χέρι των φασιστικών συμμοριών, προβάλλοντας τους μετανάστες ως «αποδιοπομπαίους τράγους» σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της λαϊκής οργής για την φτώχεια και την ανεργία που προκαλεί η πολιτική της τρόικας, του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.
Είναι στο χέρι των οργανωμένων δυνάμεων της εργατικής τάξης και της αριστεράς να δείξουν την έμπρακτη ταξική τους αλληλεγγύη, απομονώνοντας φαινόμενα που βοηθούν τον εμφύλιο μεταξύ των εργαζόμενων, τις φασιστικές συμμορίες και την ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης. 
Οι οργανωμένες δυνάμεις της εργατικής τάξης, όπως έδειξε και τελευταία ο νικηφόρος  αγώνας των Σενεγαλέζων στα Γιάννενα, έχουν το σθένος και την εμπειρία να παίξουν αυτό το ρόλο.    
Απαιτούμε:
  • Ανθρωπινές συνθήκες για τους μετανάστες.
  • Νομιμοποίηση τους με πλήρη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
  • Πολιτικό άσυλο σε όσους το δικαιούνται
  • Άμεση κατάργηση των συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνο 2 που εγκλωβίζουν τους μετανάστες στην Ελλάδα.
  • Διάλυση της δύναμης FRONTEX
  • Ίσα μεροκάματα, ασφάλιση και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: