Τρίτη, Ιανουαρίου 04, 2011

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ





Σε μια χρονική συγκυρία όπου συνθλίβονται στην κυριολεξία οι μισθοί και οι συντάξεις και η επιβίωση γίνεται Γολγοθάς για τα λαϊκά στρώματα,  κυβέρνηση ΔΕΗ και Τρόικα αποφάσισαν να αυξήσουν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος στους χαμηλούς καταναλωτές
.
Στις χαμηλές καταναλώσεις από 0-800 KWh, η αύξηση ανέρχεται σε 11%. Η συγκεκριμένη κατανάλωση αφορά περίπου 2,8 εκατ. χρήστες. Το επιχείρημα της ΔΕΗ και της κυβέρνησης για το κοινωνικό τιμολόγιο στο οποίο θα ενταχθούν τα χαμηλά εισοδήματα καταρρίπτεται αφού οι αιτήσεις δεν ξεπερνούν τις 200.000.
Τη «νύφη» θα πληρώσουν και οι αγρότες με αυξήσεις της τάξεως του 6% ενώ στις καταναλώσεις από 801 έως 2.000 KWh οι αυξήσεις κυμαίνονται μεταξύ 1,4-3,1%.
Μειώσεις υπάρχουν μόνο στα εμπορικά τιμολόγια, με τη μεγαλύτερη να φτάνει το 9,2%. Ενώ η μείωση που αφορά τις επιχειρήσεις και το βιομηχανικό ρεύμα θα ανέλθει στο 5,8% παρότι για τις ηλεκτροβόρες βιομηχανίες οι τιμές ήταν ήδη προκλητικά κάτω του κόστους!
Τo κυριότερο είναι ότι οι αυξήσεις δεν σταματάνε εδώ αλλά μέσα στην επόμενη τριετία (2011-2013)  σύμφωνα και με τις απαιτήσεις του μνημονίου, θα ξεπεράσουν το 30% για τα περισσότερα νοικοκυριά, χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται αυξήσεις σε πρόσθετα τέλη, όπως αυτά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ή των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας κλπ.
Στο Ηλεκτρικό Ρεύμα επιβεβαιώνεται η γραμμή Κυβέρνησης και Τρόικας που εφαρμόζεται πλέον σε όλη τη σφαίρα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας όπου οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα «οφείλουν να χρηματοδοτούν» από το υστέρημά τους, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και γενικότερα το κεφάλαιο για να κερδίσουν ακόμα περισσότερα, ακόμα και από την κρίση που τα δικά τους υπερκέρδη δημιούργησαν!
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα έναν δρόμο έχουν μόνο, τον δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα.

1.    Συντονισμός αγωνιστικών, ταξικών συνδικάτων, εργαζόμενων, συνταξιούχων. Επιτροπές αγώνα παντού. Καμιά διακοπή ρεύματος σε ανέργους και συνταξιούχους.
2.    Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό. Έξω το χρηματιστήριο από τη ΔΕΗ. Αποκλειστικά δημόσιος φορέας ενέργειας.
3.    Να πληρώσει επιτέλους το κεφάλαιο απ’ τα υπερκέρδη του.

 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  στην  Ήπειρο
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο Δ.Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: