Παρασκευή, Μαΐου 09, 2014

5μερο-6ωρο με 1000 κατώτερο μισθό για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Δήλωση του Υποψήφιου Δημάρχου Ιωαννίνων Χρήστου Πατσούρα για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει και την περιοχή μας

Η ανεργία στην περιοχή μας βρίσκεται στα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά. Αγγίζει το 30%. Βλέποντας τα λεγόμενα 5μηνα προγράμματα "ανακύκλωσης" της ανεργίας που συνάπτουν οι Δήμοι με την νεολαία, την απλήρωτη εργασία στον ιδιωτικό τομέα, τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα και τους νέους που οδηγούνται στην μετανάστευση, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την κατάσταση εκρηκτική.

Οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις που εκφράζονται στον Δήμο και στην Περιφέρεια, έχουν σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική της κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. δεν πρόβαλλαν καμία ουσιαστική διεκδίκηση και παρέδωσαν σε επιχειρηματικά συμφέροντα σοβαρούς μοχλούς ανάπτυξης της περιοχής, όπως το εργοστάσιο «Δωδώνη».


Η αντιμετώπιση της ανεργίας απαιτεί από την μία πλευρά ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και με σεβασμό στο περιβάλλον, κονδύλια για κοινωνικές δομές στους Δήμους και στις Περιφέρειες, γενναία χρηματοδότηση στην υγεία, στην παιδεία και στον πολιτισμό και από την άλλη πλευρά λιγότερη δουλειά – δουλειά για όλους. Για να δημιουργηθούν αμέσως εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις αξιοπρεπούς εργασίας, χρειάζεται εδώ και τώρα μείωση του χρόνου εργασίας στις έξι ώρες, με 5ήμερο, σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και 55 στις γυναίκες, με κατώτερο μισθό τα 1.000 ευρώ, συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία.

Μια τέτοια πολιτική απαιτεί σύγκρουση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. Η σταθερή δουλειά, οι αυξήσεις στους μισθούς και η ασφάλιση για κάθε εργαζόμενο, νέο και άνεργο δεν είναι πολυτέλεια.


Χρήστος Πατσούρας
Υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων
 με την Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα
για την αντικαπιταλιστική ανατροπή


Δεν υπάρχουν σχόλια: