Πέμπτη, Μαΐου 08, 2014

Να διαχωρίσουν την θέση τους








Το γεγονός πως ο φασισμός είναι η ακραία καρκινική κρίση ενός καπιταλισμού σε βαθιά σήψη, δεν τον μετατρέπει αυτόματα σε εργαλείο του, παρά μόνο όταν νιώθει τον κίνδυνο να χάσει την εξουσία του. Και αφού επιχειρήσει να οδηγήσει σε εκφασισμό την κοινωνία και ειδικά τα πληττόμενα μικροαστικά στρώματα.
 Τα φασιστικά κινήματα και ρεύματα εκφράζουν και εκπροσωπούν αυτή την τάση μιας βαθύτατης σήψης- παρακμής και αδιεξόδων του συστήματος. Έτσι δεν μας εκπλήσσει το γεγονός πως βρίσκονται και στις δυο φαινομενικά μεγάλες παρατάξεις του Δήμου, τόσο στην παράταξη του Γκόντα- είναι γνωστή η δράση τους την προηγούμενη περίοδο της δημαρχεία του, πχ ΞΕΝΙΑ- όσο και στην παράταξη Μπέγκα.
 Είναι σημεία των καιρών, ενός συστήματος σε παρακμή, ενός συστήματος που θα πρέπει να ανατραπεί. Μας λυπεί όμως βαθύτατα το γεγονός, γνωστοί δημοκράτες- που έχουμε μαζί τους τις πλείστες όσες διαφωνίες αλλά, αναγνωρίζουμε πως είναι δημοκράτες- να ανέχονται, στο όνομα του πολιτικαντισμού και του πολιτικού καιροσκοπισμού, να βρίσκονται στο ίδιο ψηφοδέλτιο με ακροδεξιούς και «σοβαρούς» ΧΑυγιτες. Τους καλούμε έμπρακτα να διαχωρίσουν την θέση τους και να σώσουν την δημοκρατική τους αξιοπρέπεια. Συντασσόμενοι  με το λαϊκό, εργατικό- αντιφασιστικό κίνημα, που είναι το μόνο που δεν θα επιτρέψει στους φασίστες να βγουν από τις τρύπες τους.   Τους φασίστες τσακίζει ο καθημερινός αντιφασιστικός αγώνας.

Ιωάννινα 8/5/2014

    ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  στα  Γιάννενα για  την αντικαπιταλιστική ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: