Τρίτη, Μαΐου 06, 2014

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, που πάει να περάσει προεκλογικά η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, κατ΄ εντολήν της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, των πολυεθνικών και των μεγαλεμπόρων, είναι βαθιά αντιαγροτικό και αντιλαϊκό. Χτυπάει τους μικροπαραγωγούς αγρότες, που πουλάνε τη σοδειά τους στη λαϊκή, για να επιβιώσουν. Χτυπάει και τους μικρέμπορους. Κυρίως χτυπάει τη φτωχή εργατική οικογένεια, που παίρνει φτηνά, φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα στη λαϊκή αγορά.


            Με τα προβλεπόμενα εξοντωτικά πρόστιμα, τις διοικητικές κυρώσεις και τις ποινές. Με στα χαράτσια και τις ταμειακές μηχανές. Με τις απαράδεκτες (τάχα δημοκρατικές) κληρώσεις των θέσεων κάθε χρόνο στις λαϊκές αγορές. Με την ψηφοθηρική «ομηρία» στους Δημάρχους και Περιφερειάρχες. Με όλα αυτά, συγκυβέρνηση - ΕΕ - μεγάλα συμφέροντα, πάνε να αφανίσουν τους μικροπαραγωγούς - πωλητές λαϊκών αγορών. Θέλουν να ξαναμοιράσουν «την πίτα» του εμπορίου των αγροτικών προϊόντων - τροφίμων στις πολυεθνικές, στους μεγαλέμπορους και στις αλυσίδες των «σούπερ μάρκετ». Βαρύ είναι το πλήγμα στον εργαζόμενο καταναλωτή, που θα παίρνει πανάκριβα, κακής ποιότητας, μεταλλαγμένα και νοθευμένα προϊόντα.

            Απαιτούμε να αποσυρθεί αμέσως το απαράδεκτο νομοσχέδιο. Να συζητηθεί ουσιαστικά, από μηδενική βάση, με τους Συλλόγους των παραγωγών - πωλητών λαϊκών αγορών όλης της χώρας και με τις οργανώσεις των εργαζόμενων καταναλωτών (Σωματεία, Εργατικά Κέντρα κ.ά.).

            Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε κοινό αγώνα κατά της λιτότητας, της ακρίβειας και της νοθείας των τροφίμων. Σε αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής της αντιαγροτικής και αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης - ΕΕ - Κεφαλαίου.

Ιωάννινα 6/5/2014


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: