Τετάρτη, Μαΐου 07, 2014

Γίνεται να πληρώνουμε το ακριβότερο νερό στα Γιάννενα;

Στον καιρό των μνημονίων, ο καπιταλισμός βγάζει  τα πάντα στο σφυρί. Μπορεί να ακούγεται «ξύλινο» αυτό, αλλά δεν είναι. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, είναι η αλήθεια!!!!
 
Ύστερα από  τα σκουπίδια, μπαίνουν στο στόχαστρο και οι υδάτινοι πόροι, το ίδιο το νερό. Η μνημονιακή κυβέρνηση σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ και οι μνημονιακοί διαχειριστές-δήμοι προσπαθούν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να προετοιμάσουν το έδαφος για την ξεπούλημα.
 
Πως είναι δυνατόν π.χ. να πληρώνουμε τόσο ακριβό νερό σε μια πόλη όπως τα Γιάννενα; Μα είναι δυνατόν, με τη  τη δυνατότητα ύδρευσης να περισσεύει, με τους υδάτινους πόρους να είναι πιο πλούσιοι από κάθε άλλη γωνιά της χώρας; Και όμως, τα τιμολόγια είναι δυσβάσταχτα και με συνεχή τεχνάσματα οι μνημονιακές δημοτικές αρχές  ακριβαίνουν στην πραγματικότητα το νερό για τους πολίτες.
 
Την ίδια ώρα, κυβέρνηση και εταιρίες έχουν βάλει στο μάτι τα ποτάμια. Άραχθος παλιότερα, Αώος τώρα, στόχος και οι δύο για κερδοφορία με θύματα πάλι το νερό και τον άνθρωπο. Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση προωθούν συμφωνίες που εξυπηρετούν εξόφθαλμα, πολιτικά πρόσωπα με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, τους ίδιους που μιλάνε ακατάπαυστα για «διαφάνεια» και «εντιμότητα».
 
Οι  παρατάξεις του Μπέγκα και Γκόντα, δεν δεσμεύονται γραπτά  στα προγράμματά τους για τη διαχείριση του νερού στα Γιάννενα, για την τύχη της ΔΕΥΑΙ και των εργαζόμενων της, δεν δεσμεύονται στην πραγματικότητα ούτε για τα ακριβά τιμολόγια.  
 
Την ίδια στιγμή όμως, η μνημονιακή κυβέρνηση με την οποία οι δεσμοί είναι αδιάρρηκτοι, έχει επιταγή και στόχο την ιδιωτικοποίηση του νερού. Τι θα κάνουν τότε, δεν μας λένε και αυτή η στιγμή δεν είναι μακρινή.
 
-Καμιά συμμετοχή του ιδιωτικού κεφαλαίου στη διαχείριση των φυσικών αγαθών με οποιαδήποτε μορφή. 
-Απόλυτη και αυστηρή προστασία στις παραλίμνιες και παραποτάμιες ζώνες-αυστηρές τιμωρίες των ρυπογόνων βιομηχανιών
-Σταμάτημα λειτουργίας κάθε ρυπογόνας δραστηριότητας που επιβαρύνει τα υπόγεια ή επιφανειακά νερά και τα καθιστά ακατάλληλα
-Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στις απολύσεις προσωπικού. ΔΕΥΑΙ υπό δημόσιο έλεγχο και διαχείριση.
-Το νερό είναι φυσικός πόρος, πρέπει να είναι προσβάσιμος σε ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ. Όχι στη διατίμησή του, όχι στα πανάκριβα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ.
 
Ιωάννινα 7/5/2014
 
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: