Τετάρτη, Οκτωβρίου 13, 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ – Δ.Ε.Υ.Α.Ι :ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

Σοκ προκάλεσε το δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας για την από το Δεκέμβρη του 2009 πλημμελή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. Η καταγγελία βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα. Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό εγκληματικής αδιαφορίας που βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Στο βιολογικό καθαρισμό δε λειτουργούσε η μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας ούτε γινόταν αποχλωρίωση των χλωριωμένων αποβλήτων και μικροβιολογικές εξετάσεις.


Η μονάδα όχι μόνο δέχεται μεγαλύτερες ποσότητες αποβλήτων από το προβλεπόμενο, αλλά επιπρόσθετα ορισμένες επιχειρήσεις της βιομηχανικής ζώνης έχουν συνδεθεί χωρίς άδεια και ουσιαστικά παράνομα με το αποχετευτικό δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Ι., διοχετεύοντας σ’ αυτό επικίνδυνα απόβλητα. Πρόκειται για μια σκόπιμη ενέργεια που ωφελεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής, με κύριο υπεύθυνο την διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. και το Δήμαρχο Νίκο Γκόντα, που όχι μόνο ανέχονται την αδιαφορία, τη γραφειοκρατία και την ανικανότητα αλλά «κάνουν» και τις πλάτες στους καπιταλιστές της περιοχής, προσφέροντάς τους φτηνή λύση στο πρόβλημα των αποβλήτων. Αποβλήτων συχνά τοξικών που είναι κίνδυνος - θάνατος για τη φύση, τα ζώα και τον άνθρωπο.

Φυσικά ευθύνες έχει τόσο η πρώην κυβέρνηση της ΝΔ και ο Νομάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, που κάλυπταν επί της ουσίας τις παρανομίες, όσο και η νυν κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποιεί το θέμα αποκλειστικά προεκλογικά, τη στιγμή που με διαδικασίες εξπρές δρομολογεί την καταστροφή του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος στο όνομα των επενδύσεων. Μιλάμε για ένα διαρκές έγκλημα με θύτες τα ίδια πρόσωπα, την ίδια πολιτική, την ίδια μαφία που κάνει κουμάντο στα πράγματα και θύματα όλους μας. Τα κρούσματα καρκίνου -ακόμη και του παιδικού- και άλλων περιβαλλοντικών νοσημάτων αυξάνονται ραγδαία στην περιοχή μας. Στην ουσία όσο κυριαρχεί αυτό το μοντέλο της υπερκατανάλωσης και της «ανάπτυξης» των ΧΥΤΑ και των μπαζωμάτων, οι άνθρωποι και το οικιστικό και φυσικό περιβάλλον θα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους των λίγων.

Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει αν στο Δήμο Ιωαννιτών ψηφιστεί ένας από τους δυο εκπροσώπους του κεφαλαίου, είτε αυτός είναι ο νυν Δήμαρχος, είτε ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ Φ. Φίλιος. Στυλ και τακτική μπορεί να αλλάξουν, πολιτική όχι. Στις 7 Νοέμβρη πρέπει να γίνει η ανατροπή και να μαυριστούν όλοι οι εκπρόσωποι της σάπιας εξουσίας, του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που στο όνομα της δήθεν «πράσινης» και «οικολογικής» ανάπτυξης σπέρνει τον θάνατο, ρυπαίνοντας και καταστρέφοντας το περιβάλλον και βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο της ζωές μας.

Ιωάννινα 12/10/10

Δ.Ρ.Α.ΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: