Τρίτη, Οκτωβρίου 05, 2010

ΤΩΡΑ ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

Συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στην κραυγή αγωνίας της ΕΛΕΠΑΠ και των ΑΜΕΑ του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης που κινδυνεύει να μην λειτουργήσει, εξαιτίας της απουσίας χρηματοδότησης. Όπως στηρίζουμε αντίστοιχα προγράμματα από άλλους κοινωνικούς φορείς που δίνουν διέξοδο στην δημιουργική απασχόληση των ΑΜΕΑ.


Θεωρούμε δε αναγκαίο να προχωρήσουν άμεσα προγράμματα όπως αυτά της υποστηριζόμενης διαβίωσης τόσο από το ΕΛΕΠΑΠ, όσο και από άλλους φορείς. Προγράμματα που επιτρέπουν την ενσωμάτωση των ΑΜΕΑ στο κοινωνικό σύνολο, που τους επιτρέπουν μια αξιοπρεπή διαβίωση. Που θα επιτρέπουν σε συγκεκριμένες κατηγόριες ΑΜΕΑ την σχετική αυτονομία τους, ελπίδα να ζήσουν ανθρώπινα

Δυστυχώς δεν μας φαίνεται καθόλου παράξενο που οι σημερινοί Δήμοι που αποδομούν τον δημόσιο χώρο-ιδιωτικοποιώντας τις δημόσιες- κοινωνικές λειτουργίες τους-δεν συμμετέχουν ενεργά σε αντίστοιχα προγράμματα ως όφειλαν.

Ενώ είναι κοινωνικά και ανθρωπιστικά απαράδεκτο να πέφτουν θύματα του μνημονίου οι δομές υποστήριξης των ΑΜΕΑ και τα ίδια τα ΑΜΕΑ. Γεγονός που δείχνει το επίπεδο βαρβαρότητας που τείνουμε να φτάσουμε και που μόνο η πάλη των εργαζόμενων, και των ενεργών πολιτών μπορεί να ανακόψει

Είναι αναγκαίο να υπάρξουν με κρατική στήριξη παρόμοια Δημοτικά προγράμματα σε συνεννόηση με οργανώσεις και οργανισμούς όπως το ΕΛΕΠΑΠ, με τους εργαζόμενους, τους γονείς αλλά και τα ΑΜΕΑ να παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Λεφτά όπως είχε πει και προεκλογικά ο πρωθυπουργός υπάρχουν και σίγουρα δεν τα έφαγαν τα ΑΜΕΑ και οι δομές που τους στηρίζουν. Ανεργία στους επιστήμονες υπάρχει, ας γίνουν μόνιμες προσλήψεις ή ας μονιμοποιηθούν οι υπάρχοντες υπάλληλοι στις δημοτικές και όχι μόνο κοινωνικές δομές.

Σε ένα Δήμο που σέβεται τους δημότες του, τα ΑΜΕΑ πρέπει να έχουν πλέρια, δωρεάν και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε υπηρεσίες που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ικανοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες τους, εκπληρώνοντας τις ατομικές και συλλογικές δυνατότητες τους. Συμμετέχοντας στο βαθμό που μπορούν στην δημόσια ζωή του Δήμου.

Για λογαριασμό της ΔΡΑΣΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ΔΡΑΣΥ
ΑΜΕΑ- οργανωτικός γραμματέας του Νομαρχιακού Σωματείου ατόμων με Αναπηρία νομού Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: