Παρασκευή, Οκτωβρίου 29, 2010

ΤΩΡΑ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΘΕΣΗ

«Η κυβέρνησις μου θα ήτο ανάξια του ονόματός της αν άφηνε την συνέχιση των μισερών αυτών έργων.
(δηλαδή την αντίσταση του Λαού εναντίον των γερμανών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους).
Προς τούτο εθεώρησεν ως υπέρτατον καθήκον την οργάνωσιν των Σωμάτων ασφαλείας,
προς αντιμετώπισιν των κακούργων (...). Την δύναμιν ταύτην των Σωμάτων Ασφαλείας συνεκροτήσαμεν με την
συνδρομήν των γερμανικών Αρχών προς τις οποίες απηυθύνθημεν ...»
Ι.Ράλλης γερμανόφιλος πρωθυπουργός 1943-44.

Μετά τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στην τηλεόραση, τα διλήμματα έχουν πια ξεδιαλύνει. Η ψήφος στις εκλογές του Νοεμβρίου είναι ‘ναι ή όχι στο μνημόνιο’ και στην τοπική του παραφυάδα, τον ‘Καλλικράτη’.

Σε αυτή τη βάση πρέπει πλέον να ρωτούνται οι υποψήφιοι και υποψήφιες, ειδικά των κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική του μνημονίου. Σε αυτά πρέπει να απαντήσει και όχι ανέξοδα αντιπολιτευτικά όπως με περισσό λαϊκισμό κάνει για τα πάντα ο κ. Γκόντας, σε αυτά και ο αντίπαλός του, κ. Φίλιος. Σε αυτά όμως πρέπει να απαντήσουν και οι υποψήφιοι των ψηφοδελτίων τους, ειδικά οι προερχόμενοι από το χώρο της αριστεράς που έγιναν ‘ανάχωμα’ στην αντιδραστική πολιτική του μνημονίου.
Τι έχουν να πει τώρα η ‘Δημοκρατική Αριστερά’ και τα εγχειρήματά της σε Δήμο-Περιφέρεια; Τι έχουν να πουν εκείνα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν ακόμη υποκύψει στα κελεύσματα της εξουσίας και δεν έχουν ξεχάσει τις λαϊκές καταβολές τους; Τι έχουν να απαντήσουν στους εκβιασμούς του ίδιου του προέδρου τους όλα εκείνα τα στελέχη που μακριά από κυβερνητικές θέσεις, συνειδητά και ασυνείδητα, γνωρίζουν ότι όλες οι κοινωνικές δομές για τις οποίες αγωνίστηκαν διαλύονται; Τους αρκεί ένα απλό αντιδεξιό επιχείρημα για αυτές τις εκλογές; Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ή με τη μια ή με την άλλη κυβέρνηση το αποτέλεσμα και η πολιτική θα είναι το ίδιο.
Τι έχουν να πουν οι συνεπείς αγωνιστές του ΚΚΕ, την ώρα που η ηγεσία τους εξαπολύει τόνους λάσπης κατά των άλλων σχηματισμών της αριστεράς και τους κατηγορεί για ‘αντικομουνισμό’; Είναι δυνατόν το 2010 η επαγγελματική ηγεσία του κόμματος να θεωρεί ότι η συνεπής αγωνιστική στάση και η πολιτική κριτική στο ΚΚΕ συνιστούν ‘αντικομμουνισμό’ και να εκπίπτει σε λαϊκίστικες επιθέσεις ότι δήθεν, τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβαίνουν απλώς για να… κλέψουν θέσεις συμβούλων  από το ΚΚΕ; Σύντροφοι, σας τις χαρίζουμε τις θέσεις και τις καρέκλες, γιατί η θέση όλων μας είναι δίπλα στους εργαζόμενους, στο δρόμο και στο χώρο εργασίας. Αν η ηγεσία του ΚΚΕ θεωρεί σοβαρά ότι είμαστε αντικομουνιστές, τότε, χρησιμοποιώντας μια αγαπημένη της έκφραση, καλούμε τα απλά στελέχη του κόμματος να βγάλουν τα συμπεράσματά τους…
 Εμείς ωστόσο καλούμε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, πάνω σε ένα πλαίσιο ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό, ενάντια στις επιλογές κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ, για κοινό βηματισμό και την επομένη των εκλογών, τόσο στους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες, όσο και μέσα στα θεσμικά όργανα, δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια
Στον δήθεν μονόδρομο του μνημονίου εμείς απαντούμε!
 Αντί για αποπληρωμή άρνηση του ληστρικού τοκογλυφικού χρέους.
 Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο. Έξοδο από το ευρώ, την ΟΝΕ και την Ε.Ε. των τοκογλύφων.
 Κρατικό πρόγραμμα επενδύσεων για τις λαϊκές ανάγκες, με προστασία του περιβάλλοντος για να βρει ο κόσμος δουλειά και να αποφευχθεί η χρόνια ύφεση.     
 Γενναίες αυξήσεις μισθών και συντάξεων με σταθερή και όχι δουλεμπορική ελαστική εργασία ώστε να αναζωογονηθεί η κατανάλωση και η παραγωγή και να αποφευχθεί η ύφεση και το κλείσιμο των μαγαζιών.
 Μεγάλη αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου στο 50% για να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία.
 Προστασία της αγροτικής παραγωγής με ενισχύσεις στη φτωχομεσαία αγροτιά.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο – ΔΡΑΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: