Παρασκευή, Οκτωβρίου 08, 2010

Τελευταία «ιατρικά» νέα: «Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής όμως πέθανε.»

Μπορούμε πλέον να κοιμόμαστε ήσυχοι, οι θυσίες του Ελληνικού λαού επιτέλους πιάνουν τόπο: Το έλλειμμα σύμφωνα με τους τεχνοκράτες της ΕΕ αναμένετε να αναθεωρηθεί προς τα πάνω και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά με την οικονομική ανάπτυξη να πλέει τα λοίσθια, το ΑΕΠ να έχει μειωθεί 4,5% και την αγοραστική δύναμη των εργαζόμενων να χει πέσει στα επίπεδα του 1984.




Με την ανεργία να ξεπερνά τώρα το 12,5, να αναμένετε σύντομα να φτάσει 14% και να προσεγγίσει το 20% στο τέλος του 2011. Στην Ήπειρο να έχει ξεπεράσει ήδη το 26% και στους νέους το 40% και μάλιστα επί του ενεργού πληθυσμού. Ενώ ο πληθωρισμός να ξεπερνά το 5,6% και με τους μισθούς να τρέχουν 0% φέτος, και 1,5% για τα επόμενα 2 χρόνια. Δηλαδή με τους εργαζόμενους να χάνουν μόνο από την διαφορά μισθών και πληθωρισμού το λιγότερο 4% φέτος και η χασούρα έχει μέλλον…

Φυσικά οι τράπεζες δανείζονται μεταξύ τους χρήματα με επιτόκιο 1% και δανείζουν με επιτόκια που φτάνουν στα 18%.Αν αυτό δεν είναι τοκογλυφία τότε και οι λέξεις έχουν χάσει τα νοήματα τους.

Και όμως η Ελλάδα ούτε ήταν, ούτε είναι μια καθυστερημένη χώρα, σύμφωνα πάντα με τα «πρεζόνια» της οικονομίας της αγοράς και των χρηματιστηριακών παιχνιδιών η Ελλάδα μας- η ισχυρά, ανίσχυρη χώρα μας, ο αδύνατος κρίκος της ΕΕ- είναι ανάμεσα στις 38 πιο αναπτυγμένες χώρες στο κόσμο. Είδες η ψωροκώσταινα μεγαλεία…και σε περιόδους κρίσης,, χε, χε θα γελάει ο «διάολος» της καπιταλιστικής οικονομίας που έχει ρημάξει τα πάντα

Όντως- όπως έλεγε και ο πρωθυπουργός λεφτά υπάρχουν- αλλά κάποιοι τα φάγανε, γιατί δεν μπορεί να χάθηκαν. Ή μήπως τα μάζεψαν οι τράπεζες και οι πιο ισχυροί οικονομικοί όμιλοι…;;

Για αυτό λόγο και άλλωστε και οι συγχωνεύσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και οι ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων αγαθών. Τα Γιάννενα κυρίως επί Ν. Γκόντα είχαν πικρή εμπειρία επί αυτού.

Αυτό σε μια γλώσσα οικονομική πάει να πει συγκεντροποίηση κεφαλαίου και για να συμβεί αυτό επιβάλλεται ένα άλλο εργασιακό τοπίο με εργασιακές σχέσεις «γαλέρα». Η συνεταιριστική(;;;)!!!! «Πίνδος»-«παραμάγαζο» του Αργύρη- αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Ήπειρο, έχει να μας πει πολλά για αυτό. Με καθοριστική ευθύνη και του Νομάρχη και τώρα υποψήφιου Περιφερειάρχη κ Καχριμάνη.

Με το υπουργείο εργασία της «αριστερής» Κατσέλη να προαναγγέλλει μείωση μισθών σε επιχειρήσεις που πάνε να κλείσουν. Η «κόκκινα» καπιταλιστική Κίνα πλέον δεν κάνει μόνο επενδύσεις αλλά αποτελεί και μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης και εργασιακών σχέσεων στην Εσπερία και στην Ελλαδίτσα μας… που σαι Μάο να τους δεις, να δεις πως η μαύρη γάτα έφαγε την κόκκινη!!!!!

Ναι, ναι αυτό πάει να πει αριστερή, αναπτυξιακή, φιλολαϊκή πολιτική, επιτέλους οι αγώνες του λαού και πάλι δικαιώνονται και οι φλύαροι της αριστεράς- οι «μαχητές του Ξενία και οι καταληψίες της όασης»- διαψεύδονται…, όπως έλεγε και έγραφε κάποιος σε τοπική εφημερίδα, στηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς την υποψηφιότητα της κεντροαριστεράς στο δήμο Ιωαννιτών.

Αλήθεια τι θα πράξουν οι φωστήρες της λογικής και του ρεαλισμού σε ένα Δήμο καταχρεωμένο, μόνο η ΔΕΥΑΙ χρωστά 1,1 εκ €. Τι θα κάνει για τους συμβασιούχους του Δήμου που πληρώνονται όποτε λάχει. Και μάλιστα σε μια εποχή μνημονίου και ΔΝΤ;; Να μαντέψουμε μήπως: Ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, περικοπές.. Αυτό δεν προστάζει το οικονομικό ορθό και οι τεχνικοί της οικονομικής διαχείρισης που όμως είναι και αυτοί που ευθύνονται εν πολλοίς που φτάσαμε εδώ, δίχως αιδώ. Και όμως υπάρχει λύση…ποια είναι ;; μα η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το μνημόνιο και το ΔΝΤ. Ουτοπία θα που οι ρεαλιστές… αλλά ποιος τους πιστεύει και αυτούς, σε πάσης φύσεως εκβιασμούς στηρίζονται και δαύτοι για να μαζέψουν ψήφους… !!!!!

Εμείς οι «φλύαροι» της αριστεράς, οι καταληψίες και μαχητές των δημοσίων χώρων που επιβουλεύονται ιδιοτελή ιδιωτικά συμφέροντα, που και εμείς καμία φορά μπερδευόμαστε από την δυναμική των πραγμάτων, μένοντας έκθαμβοι από το ρου της ιστορίας.

Εμείς οι οπαδοί του Μάη, του Ιούλη, του Νοέμβρη, του Δεκέμβρη και όλων των άλλων ημερομηνιών των εξεγέρσεων και των «άγιων» της επανάστασης επιμένουμε σεμνά αλλά μαχητικά.

Δεν έχουμε την λύση σε κάθε πρόβλήμα, εξάλλου είδαμε και αυτούς που θα σας πούνε πως έχουν, τους πάσης φύσεως και θέσεως διαχειριστές και σωτήρες. Ευελπιστούμε όμως πως κατέχουμε την μοναδική συνταγή, το «θεραπευτικό» βοτάνι, το «μαγικό» ξόρκι απέναντι στον «καρκίνο» του καπιταλιστικού συστήματος.

Αγώνες, αγώνες, αγώνες….για να πιάσουν όντως τόπο οι θυσίες του λαού. Νικηφόροι αγώνες που θα κτίσουν τον δρόμο της ανατροπής….της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της κομμουνιστικής χειραφέτησης.

Ενισχύοντας την ΔΡΑΣΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο ενισχύεται τους λαϊκούς – κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες. Ενισχύεται την δυνατότητα να δουλέψουν προς όφελος του λαού, του τόπου και της ανθρωπότητας οι τεράστιες κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας που τώρα στενάζουν κάτω από τα δεσμά της καπιταλιστικής οικονομίας. Αυτή άλλωστε είναι και η μοναδική φιλοδοξία μας ως συλλογικότητες και ως αγωνιστές. Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε αλλά να δυναμώσουμε την προοπτική της αυτοκυβέρνησης των εργαζόμενων πολιτών.

Ψηφίστε- στηρίξτε

ΔΡΑΣΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: