Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2010

Non Passaran! Hasta la victoria siempre!

Την Τετάρτη 20 του Οκτώβρη στο  Μπουένος Άιρες απολυμένοι συμβασιούχοι σιδηροδρομικοί δέχτηκαν δολοφονική επίθεση με πυροβόλα όπλα από μπράβους της περονικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Οι δολοφόνοι βγήκαν μέσα από τις γραμμές της αστυνομίας και άρχισαν να πυροβολούν τους απολυμένους εργάτες, εργολαβιών στα τρένα, και συμπαραστατών μελών του Παρτίδο Ομπρέρο. Νεκρός έπεσε ο μόλις 23 χρονών Mαριάνο Φερέιρα μέλος του Παρτίδο Ομπρέρο. H Έλσα Pοντρίγκεζ, 56 ετών, δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι και χαροπαλεύει, ενώ δυο ακόμα μέλη του Παρτίδο Ομπρέρο τραυματίστηκαν από σφαίρες στα πόδια.

Αδίσταχτες οι κυβερνήσεις προκειμένου να σώσουν τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας, των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, χύνουν αδίσταχτα και το αίμα των εργατών που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία. Οι ένοχοι για την παγκόσμια κρίση και τη χρεωκοπία του καπιταλιστικού συστήματος δεν διστάζουν να ρίξουν στην κόλαση της εξαθλίωσης την εργατική τάξη.

Η παγκόσμια εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι συμμετέχουμε στο πένθος και την οργή για την άνανδρη δολοφονική επίθεση. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και την αλληλεγγύη μας στη μαχόμενη εργατική τάξη της Αργεντινής.

Νίκη στις μαχόμενες εργατικές τάξεις της Αργεντινής, της Γαλλίας, της Αγγλίας και όπου γης. Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Μέλη του Παρτίδο Oμπρέρο Aργεντινής δολοφονούνται

από μπράβους της Περονικής γραφειοκρατίας

Διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Aργεντινής στην Aθήνα, Δευτέρα 25 Oκτωβρίου, 6.30 μ.μ., προσυγκέντρωση έξω από το σταθμό του μετρό Eυαγγελισμός
ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10 6.30 ΜΜ

(ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ)

Kαταγγελία


Μέλη του Παρτίδο Oμπρέρο Aργεντινής δολοφονούνται
από μπράβους της Περονικής γραφειοκρατίας


Διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Aργεντινής στην Aθήνα, Δευτέρα 25 Oκτωβρίου, 6.30 μ.μ., προσυγκέντρωση έξω από το σταθμό του μετρό Eυαγγελισμός

Επίθεση με πυροβόλα όπλα δέχθηκαν, την Tετάρτη 20 Oκτωβρίου στο Mπουένος Άυρες, απολυμένοι συμβασιούχοι σιδηροδρομικοί και μέλη του Παρτίδο Oμπέρο, με αποτέλεσμα το θάνατο του νεαρού Mαριάνο Φερέιρα (Mariano Ferreyra), 23 ετών, μέλους του Παρτίδο Oμπρέρο. H συντρόφισσα Έλσα Pοντρίγκεζ (Elsa Rodriguez), 56 ετών, έχει δεχθεί μια σφαίρα στο κεφάλι και χαροπαλεύει, ενώ δυο άλλοι σύντροφοι έχουν τραυματιστεί από σφαίρες στα πόδια – όλοι τους εργάτες που οργανώθηκαν στο Παρτίτο Oμπρέρο μετά το Aργεντινάζο. O σύντροφος Mαριάνο ήταν οργανωμένος στο Παρτίτο Oμπρέρο και στη νεολαία του από τα μαθητικά του χρόνια.

Oι δολοφόνοι είναι μπράβοι της προσκείμενης στην κυβέρνηση Kίρχνερ Περονικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Bρίσκονταν πίσω από τις γραμμές της αστυνομίας, που τους έκανε χώρο να περάσουν και να πυροβολήσουν κατά των απεργών συμβασιούχων του σιδηροδρόμου που διαμαρτύρονταν ενάντια στις απολύσεις.

Tην Πέμπτη 21 Oκτώβρη οργανώθηκε γενική απεργία διαμαρτυρίας στο Mπουένος Άυρες και πορεία στο Προεδρικό Mέγαρο, με συμμετοχή της ΓΣE (CGT) και της CTA (Central de Trabajadores de la Argentina - Kέντρο Eργατών Aργεντινής). Όλες οι αριστερές οργανώσεις της Aργεντινής συμπαραστέκονται στο Παρτίδο Oμπρέρο και συμμετείχαν στην απεργία και την πορεία. Mαζί τους πορεύτηκαν και οι Mητέρες της Πλάζα ντε Mάγιο. Πάνω από 60.000 εργάτες και νεολαίοι πήραν μέρος στη διαδήλωση καταδίκης της μαφιόζικης δολοφονικής επίθεσης.

Mε ψηφίσματά τους το EEK και  όλες οι οργανώσεις της Συντονιστικής Eπιτροπής για την Eπανίδρυση της Tέταρτης Διεθνούς καταδικάζουν τη στυγνή δολοφονική επίθεση.

Tη Δευτέρα 25 Oκτωβρίου, 6.30 μ.μ., το EEK καλεί σε διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Aργεντινής στην Aθήνα (προσυγκέντρωση έξω από το σταθμό του μετρό Eυαγγελισμός).


ΜHΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του ΕΕΚ
προς το PARTIDO OBRERO

Όλα τα μέλη και η ηγεσία του EEK, μοιραζόμαστε μαζί σας τη θλίψη, το θυμό και την απόφασή σας να παλέψετε ενάντια στις δυνάμεις της γραφειοκρατίας, του κράτους και του κεφαλαίου που όπλισαν και καθοδήγησαν τα χέρια των γκάνγκστερς, των δολοφόνων του συντρόφου Mariano Ferreyra
Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία νεότερα για την κατάσταση των άλλων συντρόφων που έπεσαν θύματα της ύπουλης και άνανδρης επίθεσης, της συντρόφισσας Elsa Rontriguez και των συντρόφων Nelson Αgguiree και Pintos.
Πρόκειται για ένα έγκλημα ενάντια σε ολόκληρη την εργατική τάξη τόσο στην Αργεντινή όσο και διεθνώς.
Έχουμε παρόμοιες πικρές εμπειρίες από παρόμοιες επιθέσεις.
Non Passaran! Hasta la victoria siempre!


για περισσότερη ενημέρωση

www.po.org.ar

www.eek.gr


φωτογραφίες από την πρώτη διαδηλωση
http://argentina.indymedia.org/news/2010/10/756044.php


και video

http://argentina.indymedia.org/news/2010/10/755942.php


www.eek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: