Τετάρτη, Οκτωβρίου 27, 2010

Ο «Καλογιάννης» κάνει τις πλάτες στα αρπακτικά που ονειρεύονται να «φάνε» την ΔΩΔΩΝΗ.

Ο κ. Καλογιάννης προκάτοχος του «πολεοδομικού τίποτα» και της τσιμεντοποίησης των πάντων που προωθεί και η δήθεν ‘πράσινη ανάπτυξη’ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο υφυπουργός που δεν μπόρεσε να ορθώσει ανάστημα για το ίδιο του το Ρυθμιστικό σχέδιο και επέτρεψε στο ΚΤΕΛ να σταθμεύει όπου θέλει, επαναλαμβάνει τις προτάσεις ξεπουλήματος της ΔΩΔΩΝΗΣ.


Πιστός στα πιο αποτυχημένα δόγματα του καπιταλισμού, προτείνει την είσοδο της εταιρίας στο χρηματιστήριο, την οριστική της ιδιωτικοποίηση και την καταστροφή της κτηνοτροφίας. Ποιος πιστεύει ότι κατά τη μετοχοποίηση της εταιρίας ‘θα προτιμηθούν οι κτηνοτρόφοι στη δημόσια εγγραφή’ σε περίοδο οικονομικής κρίσης και πιστωτικής αναξιοπιστίας του καπιταλιστικού συστήματος;

Ο κ. Καλογιάννης θα πρέπει να θυμηθεί ότι ανάλογες προτάσεις της δικής του κυβέρνησης, τις πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων οι κτηνοτρόφοι με τον αγώνα τους. Αυτός ο αγώνας κράτησε κερδοφόρα και ζωντανή τη ΔΩΔΩΝΗ, την οποία τώρα το   ΠΑΣΟΚ θέλει να ξεπουλήσει όσο-όσο, εφαρμόζοντας την πολιτική του μνημονίου.

Η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να απεμπλακεί από την ΑΤΕ άμεσα και ο κ. Καλογιάννης να θυμηθεί το έγκλημα που έκανε η κυβέρνησή του εμπλέκοντας τη γαλακτοβιομηχανία με την τράπεζα.

Η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να περάσει άμεσα στον έλεγχο των κτηνοτρόφων, των μοναδικών που μπορούν να τη λειτουργήσουν μακριά και έξω από κάθε σκοπιμότητα και προς όφελος των καταναλωτών. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ένα τρόπο. Να περάσει σε πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς,  κάτω από κρατική στήριξη και εργατικό έλεγχο.  

Καμία υποχώρηση στη ΔΩΔΩΝΗ. Καταδίκη στις δυνάμεις του μνημονίου που την επιβουλεύονται.



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: