Κυριακή, Οκτωβρίου 31, 2010

Για τις διώξεις και τους κρατούμενους του “επαναστατικού αγώνα”

Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων δεν μπορεί να είναι για τις δυνάμεις της Αριστεράς ένα κενό γράμμα. Ενεργοί όταν αφορά στους δικούς μας, παθητικοί ή και αδιάφοροι όταν αφορά άλλους.
Τα θεσμοθετημένα δημοκρατικά δικαιώματα, δεν χαρίστηκαν. Έγιναν σκληρές μάχες για να κατακτηθούν. Αγώνες με πρωτοπόρους πάντα αυτούς που πάντα κατηγορούνταν απο τις εξουσίες ως “τρομοκράτες” και πάντα θα θεωρούν πως τα κατεκτημένα δικαιώματα είναι επισφαλή σε μια ταξική κοινωνία.
Όπως γίνεται και σήμερα σε μια περίοδο συστημική και οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος μπαίνουν στο στόχαστρο. Όπως επιβεβαιώθηκε και με την “φωτογραφική” διάταξη που πέρασε στο θερινό τμήμα της βουλής που χαρακτηρίζει “τρομοκρατική” την συνδικαλιστική δράση, ακόμη και την συμμετοχή στην διαδήλωση.
Όπως λόγου χάρη συμβαίνει και με τις διώξεις για την υπόθεση του “Ε.Α”, διώξεις κατά βάση πολιτικές, φρονηματικές που συσχετίζονται τόσο με πολιτικά, όσο και με φιλικά και συγγενικά περιβάλλοντα.
Είναι προφανές πως δεν έχει σημασία αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την πολιτική αντίληψη του διωκόμενου. Το να διεκδικούμε δίκαιη μεταχείριση και τήρηση των κανόνων λειτουργίας της δικαιοσύνης είναι όρος ύπαρξης. Πάντα οι δοκιμές αρχίζουν με τους πιο ευάλωτους. Αλλά ποτέ δεν μένουν δοκιμές!

Ιωάννινα 1ή Νοέμβρη

ΔΡΑΣΥ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: