Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2010

Μια απάντηση στις συκοφαντίες των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών

Τη συκοφαντία επέλεξαν οι ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας  για να απαντήσουν στην δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων που ζητούσαν τιμές που να τους επιτρέπουν να επιβιώσουν και εξασφάλιση του συνεταιριστικού - κοινωνικού χαρακτήρα της εταιρείας. Διαμαρτυρία που ανάγκασε τον Υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δηλώσει -έστω και προεκλογικά- πως η ΔΩΔΩΝΗ θα μείνει συνεταιριστική. Η δήλωση βέβαια του υπουργού την επόμενη στιγμή αναιρέθηκε από το  ξεδιάντροπο και συκοφαντικό δελτίο τύπου των Ενώσεων…
 Αντί να ασχολούνται με την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών (η ΖΩ.ΔΩ. έκανε αύξηση 4 λεπτά το κιλό), αντί να ντρέπονται για τη Σ.Β.Ε.Κ.Η  που την οδήγησαν στο κλείσιμο, οι Ενώσεις εξέδωσαν δελτίο τύπου κατηγορώντας τους αγωνιζόμενους κτηνοτρόφους. Η κατάπτυστη ανακοίνωση θα μπορούσε να έχει γραφτεί μέσα από τα γραφεία της ΔΩΔΩΝΗΣ, από τον πρωθυπουργικό κουμπάρο που κάνει τον καμπόσο απειλώντας και εκβιάζοντας τους κτηνοτρόφους και εξυπηρετώντας ιδιοτελή συμφέροντα. Με τη συκοφαντία και την προβοκάτσια οι Ενώσεις προσπαθούν να απαντήσουν στη δυναμική και την μαχητικότητα των κτηνοτρόφων, παίζοντας απροκάλυπτα το παιχνίδι όσων θέλουν να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΩΔΩΝΗ. 
Δυστυχώς η στάση των Ενώσεων δεν μας εκπλήσσει: Έχουν πουλήσει και στο παρελθόν τους κτηνοτρόφους, παραχωρώντας τα ποσοστά τους και τον έλεγχο της ΔΩΔΩΝΗΣ στην Αγροτική Τράπεζα. Εδώ και πολύ  καιρό έχουν μετατραπεί σε παραμάγαζα κομματικών και επιχειρηματικών συμφερόντων που ευθύνονται για την απαξίωση και την διάλυση του συνεταιριστικού κινήματος. Μπροστά στην ανυποχώρητη στάση των παραγωγών έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, όπως την έχασε κι ο Β. Αργύρης, ο οποίος δήλωσε στους συγκεντρωμένους κτηνοτρόφους ότι τώρα πλέον τον έχουν απέναντί τους !!!
Η αλήθεια όμως είναι ότι οι παραγωγοί είχαν πάντοτε τον Β. Αργύρη απέναντί τους. Είναι γνωστό το ξεπούλημα των σουπερμάρκετ «Ένωση» στον όμιλο Αρβανιτίδη. Είναι γνωστός ο ρόλος του πελατειακού μηχανισμού που έχτισε γύρω από τη ΔΩΔΩΝΗ, την ΠΙΝΔΟ και τη Σ.Β.Ε.Κ.Η. ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ. Είναι γνωστό ότι στη Βουλή ο Β. Αργύρης ψήφισε υπέρ του μνημονίου της ντροπής που -μεταξύ των άλλων αντιλαϊκών μέτρων- απαιτεί την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ από την Αγροτική Τράπεζα.
Να κοπεί λοιπόν η πλάκα: Έχουν αποκαλυφθεί πια όσοι επιχειρούν να ξεπουλήσουν τη ΔΩΔΩΝΗ, στηρίζοντας κάποιον νέο «Αρβανιτίδη» που θέλει να κάνει δικό του το «φιλέτο» της βιομηχανίας στην Ήπειρο. Το σαμποτάζ στη ΔΩΔΩΝΗ το κάνουν αποδεδειγμένα οι ίδιες οι Ενώσεις, η διορισμένη διοίκηση των κουμπάρων και οι πολιτικοί τους προστάτες.
Παραθέτουμε το δελτίο τύπου των Ενώσεων, ως απόδειξη για το κατάντημα όλων όσων θέλουν να συγκρίνουν τη ΔΩΔΩΝΗ με τις «ανταγωνιστικές εταιρείες» των καρτέλ και της μείωσης των τιμών στο γάλα. Αγρότη, κτηνοτρόφε, καμιά εμπιστοσύνη στα εκφυλισμένα κομματικά παραμάγαζα. Ήρθε η ώρα για την δημιουργία ενός πραγματικά δημοκρατικού συνεταιριστικού κινήματος που θα αναλάβει με την κρατική στήριξη τη λειτουργία της  ΔΩΔΩΝΗΣ και όχι μόνο. 


Γιάννενα 4/10/10
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

Επισυνάπτουμε το συκοφαντικό- κατάπτυστο δελτίο τύπου των ενώσεων…
Γιάννινα 1/10/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι Ενώσεις  Αγροτικών Συνεταιρισμών, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, με αφορμή τον σημερινό αποκλεισμό της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗΣ εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση :
Επαναλήφθηκε σήμερα η μάζωξη της γνωστής μερίδας παραγωγών μπροστά από την Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.
Και αυτή την φορά ήταν οι ίδιοι ελάχιστοι. Προσπάθησαν να αποκλείσουν την παραλαβή γάλακτος από την Βιομηχανία. Δηλαδή να πετύχουν την αναστολή λειτουργίας της.
Κανένας κτηνοτρόφος δεν τους ακολούθησε. Όλοι οι κτηνοτρόφοι κλείνοντας τα αυτιά τους στα κελεύσματά τους  παρέδωσαν  κανονικά όπως κάθε μέρα την παραγωγή τους.
Ρωτάμε : Γιατί  ΜΟΝΟ στην ΔΩΔΩΝΗ έγινε απόπειρα αποκλεισμού, όταν  όλες οι ανταγωνιστικές γαλακτοβιομηχανίες λειτουργούν κανονικά ;
Ποια τα αιτήματά τους ; Τι ζητάνε ; Που αποσκοπούν ;
Δεν καταλαβαίνουν ότι με την σημερινή κίνησή τους απαξιώνουν την Βιομηχανία, παίζοντας ανοιχτά το παιχνίδι των ανταγωνιστών της ;
Είναι πράγματι το αίτημά τους οι τιμές γάλακτος ;
Όταν όλοι γνωρίζουν ότι την εκκαθάριση της προηγούμενης γαλακτοκομικής περιόδου που λήγει στις 30 Σεπτέμβρη την κάνει συνήθως τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και τότε συγχρόνως καθορίζει και την τιμή εκκίνησης της νέας γαλακτοκομικής περιόδου ;
Μήπως ο σκοπός των ολίγων «συναδέλφων» ήταν να σαμποτάρουν την ΔΩΔΩΝΗ;
Δεν τους φταίει σε τίποτε, ούτε η Βιομηχανία, ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε το σύνολο των κτηνοτρόφων που δίνουν κάθε μέρα τον ιδρώτα και τον κόπο τους.
Οι κτηνοτρόφοι – παραγωγοί, εμπιστεύονται τις ΕΑΣ – μετόχους της Βιομηχανίας, οι οποίες έχουν αποδείξει ότι εγγυούνται την ομαλή προοπτική της και διασφαλίζουν τα συμφέροντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: