Παρασκευή, Οκτωβρίου 29, 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΖΟΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ

Δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε απερίφραστα τους βρώμικους τρόπους που διεξάγεται η προεκλογική εκστρατεία. Προσωπικές αντεγκλήσεις άνευ ουσίας για τα προβλήματα των Γιαννιωτών, συκοφαντικά και «βρώμικα» δημοσιεύματα στο τύπο και στο διαδίκτυο.
Πολιτικές αντιπαραθέσεις για το θεαθήναι με μια άκρως συντηρητική και μικροαστική λογική και αντίληψη , δίχως να αγγίζουν την ουσία των πραγμάτων και να ερευνούν απαντήσεις στα ζωτικά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών.
Αυτή η θλιβερή κατάσταση υπερέβη στα εσκαμμένα όταν με ένα ανοικτά προβοκατόρικο ρατσιστικό και αντισημιτικό τρόπο έγινε στο διαδίκτυο αναφορά σε υποψηφίους της παράταξης ενότητα πολιτών.
Μια άκρως αρρωστημένη εικόνα, φαινόμενα σήψης μιας καπιταλιστικής κοινωνίας σε βαθιά κρίση, που δίνει έδαφος να δράσουν σε φασιστικές, ρατσιστικές και αντισημιτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις όπως αυτές που κατάστρεψαν επανειλημμένως το Εβραϊκό νεκροταφείο.
Για την δική μας παράταξη, κίνηση και φιλοσοφία οι διαφορές με τις άλλες παρατάξεις είναι διαφορές αντιλήψεων, απόψεων και στάσεων. Ιδιαίτερα δε με τις παρατάξεις του Ν. Γκόντα και Φ. Φίλιου έχουμε ριζικές διαφορές, διαφορές στρατηγικών επιλογών.
Δηλαδή αν η πόλη και η κοινωνία πρέπει να εργάζεται με βάσεις τις ανάγκες της αγοράς, με γνώμονα το κέρδος ή με βάση τις ανάγκες των πολιτών, των εργαζόμενων και του περιβάλλοντος.
Όχι μόνο μας αφήνει παγερά αδιάφορους αλλα στεκόμαστε και απέναντι σε μια πολιτική που δίνει σημασία στο αν ο ένας ή ο αλλος υποψήφιος κατάγεται από την καλούτσιανη ή την καραβατιά. Αν είναι παλαιό ή νέο τζάκι, αν είναι Εβραίος, χριστιανός, μουσουλμάνος ή άθεος. Αν είναι ανάπηρος ή «κανονικός», αν είναι γκέι, μπαι ή «νορμάλ».
Θα αγωνιστούμε με όλες τις ζωντανές δυνάμεις αυτού του τόπου και τα κοινωνικά κινήματα να μην κυλιστεί η κοινωνία μας στο βούρκο της καπιταλιστικής παρακμής. Οπως επιχειρούν να το ρίξουν οι σκοτεινές δυνάμεις του ζόφου και των αχόρταγων εκφραστών των νόμων της αγοράς.

Η λαϊκή αντίσταση είναι το μέλλον μας, ας την οργανώσουμε….
Ιωάννινα 29/10/10

ΔΡΑΣΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: