Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7/10, ΩΡΑ 11:00 ΑΠΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ


Με τον πιο σαφή τρόπο η κυβέρνηση κάνει φανερό ότι ο στόχος της πολιτικής του μνημονίου δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, αλλά με την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης ανάμεσα στην αστική και την εργατική τάξη. Γιατί ποιος μπορεί με σοβαρότητα να υπερασπιστεί την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων σήμερα, όπως με συνέπεια κάνει το υπουργείο απασχόλησης. Αντίθετα, οι μειωμένοι μισθοί οδηγούν και σε μείωση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και κατά συνέπεια και του φόρου που εισπράττει το κράτος από αυτούς.
Ο μόνος ο οποίος εξυπηρετείται από αυτή την πολιτική είναι το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο καταφέρνει να μειώνει το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεών του, είτε με τη μείωση των μισθών των εργαζομένων, είτε μέσω απολύσεων. Απολύσεις τις οποίες  το ΠΑΣΟΚ έκανε ευκολότερες, αυξάνοντας έτσι τα κέρδη του, κατάσταση που επιβαρύνεται αν συνυπολογίσουμε και τη μείωση της φορολόγησης των μεγάλων επιχειρήσεων.
Αυτή η πολιτική σήμερα, χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα την τρόικα και το ΔΝΤ και σαν φόβητρο προς το λαό τη χρεοκοπία του κράτους. Όσο δεν συντονίζονται οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας των εργαζομένων, τόσο πιο οδυνηρά θα γίνονται τα μέτρα. Στην ατζέντα των εξαγγελιών περιλαμβάνονται: περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο, μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και περαιτέρω περικοπές  επιδομάτων στο δημόσιο. Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας, διαμορφώνεται ένα κλίμα κοινωνικής εξαθλίωσης, όπως άλλωστε συνέβη και στις υπόλοιπες χώρες που παρενέβη το ΔΝΤ. 
Αυτή η κατάσταση είναι δυνατό να ανατραπεί με τους μαζικούς αγώνες των εργαζομένων, μέσα από πραγματικό συντονισμό των σωματείων, κόντρα στην ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και στα παζάρια τους με ΠΑΣΟΚ-ΣΕΒ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!

  • Ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου και όλων των εκφραστών της
  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
  • 1400 βασικό μισθό
  • Απαγόρευση των απολύσεων
  • Διαγραφή του χρέους-Στάση πληρωμών
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο
  • Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για όλους
  • Κρατικοποίηση και συνέχιση λειτουργίας των επιχειρήσεων που κλείνουν, χωρίς αποζημίωση στους επιχειρηματίες


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7/10, ΩΡΑ 11:00 ΑΠΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΔΡΑΣΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο




Δεν υπάρχουν σχόλια: