Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 09, 2010

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΔΝΤ -ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Ο παλιός σύντροφος Φίλιππας Φίλιος, από το καλοκαίρι της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΣΥΝ/ ΚΚΕ πάντα κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές προσελκύοντας τμήμα ή το σύνολο του ΠΑΣΟΚ υπερ του. Η εκλογή του δε ως δήμαρχος το 1990 έγινε με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ενιαίου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, δηλαδή και με το ΚΚΕ μέσα.

Με τη χθεσινή του ομιλία υπέγραψε και την αποχώρησή του από την αριστερά, γιατί όπως ο ίδιος είπε ο αριστερός φαίνεται στην καθημερινότητα. Η καθημερινότητα όμως των Ελλήνων και των Ελληνίδων σήμερα καταπλακώνεται από το μνημόνιο που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ και συνυπέγραψαν ΝΔ και ΛΑΟΣ, από την χούντα της τρόικας- ΔΝΤ-ΕΕ, από την πολύμορφη βαρβαρότητα του ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Οι πολίτες δεν περιμένουν μόνο διπλάσια δαπάνη στο πετρέλαιο, οι πολίτες ως εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, πεινασμένοι, δεν θα χουν να θρέψουν και να σπουδάσουν τα παιδία τους.

Ο κ. Φίλιος στην ομιλία του υπερασπίστηκε τη ληστρική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και πολύ λογικά άλλωστε, γιατί δεν μπορεί αλλιώς να διατηρήσει τη στήριξη του κόμματος του μνημονίου, της χούντας των πολυεθνικών και του ΔΝΤ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, τι ακριβώς ζητάει από τον κ. Φίλιο; Μήπως δεν ήταν ο ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ που συμφώνησε στην ενοποίηση των παρατάξεων του Δήμου Ιωαννιτών; Μήπως δεν ήταν ο ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ που έχριζαν τον κ. Φίλιο υποψήφιο στις βουλευτικές εκλογές πριν από ένα χρόνο; Μήπως ο ίδιος οκ. Φίλιος δεν ήταν το πιο προβεβλημένο του στέλεχος του ΣΥΝ/ΖΥΡΙΖΑ στα Γιάννινα. Μήπως στελέχη του ΣΥΝ δεν στηρίζουν στην ‘Ενότητα Πολιτών’;

Δογματισμός δεν είναι να είσαι κατά του μνημονίου. Δογματισμός είναι να βλέπεις τις θεωρίες που πάνω τους στηρίχτηκαν πολιτικά οικοδομήματα όπως του ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέουν και να χρησιμοποιούνται από τους εχθρούς των εργαζόμενων και εσύ να προσπαθείς να βρεις δικαιολογίες και προφάσεις για να μην μετακινηθείς από τη θέση σου. Όπως είναι η θέση του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ για μια «Ευρώπη των εργαζομένων» ή για μια «Ευρώπη των λαών» που σημαίνει στήριξη του αντιδημοκρατικού ολοκληρωτικού οικοδομήματος της ΕΕ.

Στις 7 Νοεμβρίου καταδικάζουμε το μνημόνιο, το ΔΝΤ, την τρόικα, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ και τις πολιτικές που εφαρμόζουν και εκφράζουν, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Στις 7 Νοεμβρίου ψηφίζουμε Αντικαπιταλιστική Κομμουνιστική Αριστερά. Στις 7 ψηφίζουμε – στηρίζουμε ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΔΡΑΣΥ στο Δήμο Ιωαννίνων, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο δήμο Ζίτσας.


ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Δημοσίευση σχολίου